Sparťané doufali, že se Španělům vyhnou. Na Plzeň se pro informace o Villarrealu neobrátí

Po ruském a italském fotbalu si teď Sparta vyzkouší ve vyřazovací části Evropské ligy ten španělský. Los jí pro čtvrtfinále určil Villarreal. Hráče pražského týmu tak zřejmě čeká v obou zápasech hodně běhání bez míče. S přípravou na klání s celkem z El Madrigal by jim mohla pomoci i Plzeň, která na Villarreal narazila ve skupině, ale trenér Pražanů Zdeněk Ščasný se chce vydat vlastní cestou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Villarreal v osmifinále Evropské ligy vyřadil německý Leverkusen

Villarreal v osmifinále Evropské ligy vyřadil německý Leverkusen | Zdroj: Reuters

„Já už jsem se setkal se španělským fotbalem proti Seville. Opravdu to bylo šolíchání, spíš jsme jenom běhali, než hráli. Výsledkově se nám to tam ale povedlo a doufám, že to napodobíme,“ usmál se Martin Frýdek při vzpomínce na svou zkušenost tehdy ještě s Libercem, který v Seville uhrál remízu.

Pravděpodobnost, že sparťané zamíří zrovna do Španělska, byla poměrně velká. Do čtvrtfinále se dostaly hned tři tamní týmy. Velkou radost ale z losu na Letné neměli.

Přehrát

00:00 / 00:00

K zápasům s Villarrealem přistoupíme stejně. Víme, že kvalita je na straně soupeře, musíme to zvládnout týmovým výkonem, tvrdí záložník pražské Sparty Bořek Dočkal

„Tak jako obecně jsme doufali, že se vyhneme španělským týmům. To nebyla destinace, kde bychom si vybírali soupeře,“ přiznává Bořek Dočkal, podle kterého se ale může ukázat zajímavé srovnání s Plzní, která měla Villarreal v základní skupině Evropské ligy. Venku prohrála a doma remizovala.

„Upřímně řečeno, já jsem ty zápasy viděl, ale už je to dávno. Že bych se na Plzeň obrátil pro informace, to v tuhle chvíli není pravděpodobné. Budeme je shánět svojí cestou,“ neplánuje trenér pražského týmu Zdeněk Ščasný, že by nějak konzultoval poznatky o Villarrealu s velkým domácím rivalem.

Sparta zatím v této sezoně Evropské ligy neprohrála, a to nastoupila i proti Schalke nebo naposledy ve čtvrtek proti Laziu. Všechny úspěšné výsledky můžou hráčům posilovat sebedůvěru.

„Nemyslím si, že to je o tom, že by nám každý další krok dodával tolik sebevědomí, že bychom si víc a víc věřili. Já si myslím, že k tomu přistoupíme úplně stejně, že budeme vědět, že kvalita je na straně soupeře a že my to zase musíme zvládnout týmovým výkonem. Tak to v této fázi prostě je. Individuální kvalita hráčů už je v podstatě ve všech týmech v porovnání s námi asi lepší,“ myslí si Dočkal.

Na rozdíl od zápasů s Krasnodarem a Laziem teď Sparta poprvé začne venku, a to 7. dubna. Pražská odveta se pak hraje o týden později.

Mirko Vasić, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme