Nádorové onemocnění Karla Gotta zcela vymizelo, ukázaly závěrečné testy

Nádorové onemocnění zpěváka Karla Gotta podle dnešních vyšetření zcela vymizelo. V péči lékařů byl od loňského listopadu, kdy oznámili, že u populárního umělce diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Gott dnes absolvoval v nemocnici plánované finální vyšetření. Podstoupil magnetickou rezonanci a CT, sdělila dnes ČTK Jeho mluvčí Aneta Stolzová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Gott

Karel Gott | Foto: Khalil Baalbaki

„Mám obrovskou radost, protože dnešní výsledky posílily mou naději, že se opět vracím do života. Nyní mě samozřejmě bude čekat velmi důležitá rekonvalescence,“ uvedl zpěvák ve svém prohlášení.

„Pravidelně budu docházet na kontroly v nemocnici, ale na co se těším nejvíc, je, že pozvolna začnu s hlasovou rehabilitací. Právě s ohledem na mé onemocnění musím zvážit, kam až budou moje síly stačit.“

Šestasedmdesátiletému Gottovi lékaři v listopadu diagnostikovali zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin. Zpěvák pak okamžitě zahájil cílenou onkologickou léčbu a také zrušil všechny své naplánované koncerty. Na konci února pak prodělal poslední, celkově šestou chemoterapii.

„Mojí ctižádostí je vrátit se na jeviště v takové formě, kterou u mne lidé znají a právem očekávají a nechci být litován a tolerován, že nemoc poznamenala můj výkon. Do té doby si budu užívat čas se svou rodinou,“ dodal Gott k výsledkům dnešního vyšetření.

Ihned po oznámení jeho zdravotního stavu mu rychlé uzdravení a hodně sil při zvládání těžké nemoci přáli známé osobnosti, fanoušci v Česku i zahraničí či lidé, které také bojují s rakovinou.

Karel Gott | Foto: Český rozhlas

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme