Příbram si pomohla vítězstvím v Jihlavě, na jaře poprvé skórovala

První jarní góly, první jarní výhra. Fotbalisté Příbrami udělali důležitý krok v bitvě o udržení v Synot lize. V páteční předehrávce 22. kola uspěli na půdě Jihlavy, kterou zdolali 3:1, a odrazili se ze čtrnácté příčky na jedenáctou před Teplice. Vysočina naopak po dvou vítězstvích v řadě padla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Bednář (vlevo) přispěl k vítězství v Jihlavě jedním gólem

Roman Bednář (vlevo) přispěl k vítězství v Jihlavě jedním gólem | Zdroj: ČTK

Středočeši na jaře v dosavadních pěti duelech vydolovali pouhý bod za bezbrankovou domácí remízu s Bohemians, a tak před výjezdem do Jihlavy viseli nad sestupovou propastí.

Od 5. prosince loňského roku navíc v české nejvyšší soutěži neskórovali. Na půdě Vysočiny ale gólový půst, který trval více než 450 minut, ukončili. V 18. minutě se po Divíškově centru trefil hlavou Jaroslav Tregler.

Do poločasové pauzy přidali Příbramští ještě jeden zásah, když Roman Bednář volejem z nitra šestnáctky poslal míč za záda Jana Hanuše.

Nejproduktivnější hráč hostujícího celku měl šance i po přestávce, jenže ani jednu nezužitkoval. Příbram se přece jen ještě jednou trefila, a to v 78. minutě, kdy Jan Suchan přesnou střelou k tyči zvýšil na 3:0.

Jihlava pět minut před koncem základní hrací doby dokázala už jen korigovat na konečných 1:3 zásluhou Petra Nerada. V Synot lize je tak po 22 odehraných duelech třináctá s náskokem sedmi bodů na předposlední Olomouc.

Příbram poskočila ze čtrnácté na jedenáctou pozici před Bohemians, Teplice a právě Jihlavu, na níž má jednobodový náskok.

Výsledek 22. kola první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 1:3 (0:2)
Branky: 85. Nerad - 18. Tregler, 41. Bednář, 78. Suchan. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Peřina. ŽK: Voltr, Hronek, Kučera - Divíšek. Diváci: 2856.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme