V centru Istanbulu zaútočil sebevražedný atentátník, na místě jsou mrtví

Při sebevražedném útoku v centru tureckého Istanbulu zemřelo nejméně pět lidí, včetně atentátníka. Dalších 36 osob je zraněných, z toho sedm vážně. Češi by mezi oběťmi být neměli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policista hlídkuje na místě sebevražedného atentátu v Istanbulu

Policista hlídkuje na místě sebevražedného atentátu v Istanbulu | Zdroj: Reuters

Atentátník zaútočil na pěší zóně v ulici Istiklal poblíž Taksimského náměstí, která je lemována obchody mezinárodních značek a nákupními centry.

Mezi čtyřmi oběťmi sebevražedného útoku jsou zřejmě tři Izraelci a jeden Íránec.

Turečtí vyšetřovatelé z atentátu obviňují takzvaný Islámský stát nebo radikální Stranu kurdských pracujících. Úřady také podle agentury Reuters potvrdily zprávu, že atentátník se díky policii nedostal ke svému cíli a ze strachu bombu odpálil dřív.

V Turecku jde v poslední době už o několikátý teroristický útok. Naposledy v neděli 13. března při výbuchu bomby v metropoli Ankaře zemřelo 37 lidí.

V lednu se odpálil v evropské části Istanbulu atentátník, který patřil k teroristické organizaci Islámský stát. Zemřelo 12 lidí, všichni byli němečtí turisté.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme