Fond ohrožených dětí dál povede Jan Vaněk. Chce snížit dluhy organizace

Předsedou Fondu ohrožených dětí i nadále zůstává Jan Vaněk. Organizaci provozující Klokánky vede od loňského června. Kromě něj jsou v předsednictvu fondu ještě Hana Kupková a nově Magdalena Svobodová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Fondu ohrožených dětí Jan Vaněk

Předseda Fondu ohrožených dětí Jan Vaněk | Zdroj: ČTK

Volba byla podle Jana Vaňka v podstatě jednohlasná. Pro něj je to prý jasný signál, že minulé kroky předsednictva byly správné.

Zároveň také nastínil hlavní úkoly, které předsednictvo Fondu ohrožených dětí čekají. „Hlavním naším úkolem je stabilizace fondu a další snížení dluhů," řekl Vaněk ČTK.

Fond ohrožených dětí by měl podle členky předsednictva Magdaleny Svobodové hlavně splatit pohledávky, které má u zaměstnanců.

„Doplatit mzdy zaměstnancům za loňský rok, protože tam máme velký skluz. Dlužíme asi kolem 12 milionů. To nás asi nejvíce trápí,“ řekla Českému rozhlasu Svobodová.

Předseda Fondu ohrožených dětí také potvrdil, že dlouholetá šéfka Marie Vodičková už s Fondem ohrožených dětí nespolupracuje.

Dluhy organizace se zatím povedlo snížit pod sto milionů korun. V červnu přitom fond dlužil zhruba 127 milionů korun.

V roce 2015 měl Fond ohrožených dětí celkem 28 Kokánků s přibližně 500 místy. Teď jich má 17 s 354 lůžky. Azylové domy pro rodiny, mediační centra i své pobočky po republice musel fond zrušit nebo předat jiným provozovatelům.

Eva Rajlichová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme