Chebské muzeum ožilo tradičním Velikonočním jarmarkem

19. březen 2016

Muzeum v Chebu připravilo v sobotu už 17. Velikonoční jarmark. V jeho prostorách na návštěvníky čekalo 50 zastávek věnovaných tradičnímu řemeslu a rukodělné výrobě. Lidé tu mohli práci řemeslníků nejen obdivovat, ale některá řemesla si i vyzkoušet.

Součástí jarmarku byli i perníkáři, krajkářky, nebo košíkáři. Zájemci se tu naučili plést velikonoční pomlázku, bylo možné si odrátovat, omalovat nebo jinak nazdobit kraslici. Pro mnohé to byla inspirace před blížícími se velikonočními svátky.

Zakoupit pak bylo možné tradiční dřevěné hračky, paličkovanou krajku, výrobky z ovčí vlny, drobné šperky, pletené nebo háčkované velikonoční drobnosti, ale i malované obrázky s velikonoční tématikou.

Nechybělo ani plno dobrot. Především buchty, různé koláče a štrůdly. Do zástěry se oblékl i starosta Chebu Petr Navrátil. V muzejní kuchyňce se pustil do pečení staročeských medových jidášků.

Součástí Velikonočního jarmarku byl i pestrý kulturní program určený především dětem. Pracovníci muzea pro ně připravili různé hry. Mohly si upéct velikonoční perníčky a dozvědět se vše o svátcích jara.

Spustit audio