Turecko identifikovalo sebevražedného atentátníka z Istanbulu. Byl členem IS

Pachatelem včerejšího sebevražedného útoku v Istanbulu byl příslušník organizace Islámský stát. Řekl to dnes turecký ministr vnitra Efkan Ala. Při útoku zemřelo pět lidí, včetně atentátníka. Další čtyři desítky osob utrpěly zranění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé přinášeli rudé karafiáty a cedule na pěší zónu v ulici Istiklal, kde atentátník zaútočil

Lidé přinášeli rudé karafiáty a cedule na pěší zónu v ulici Istiklal, kde atentátník zaútočil | Zdroj: Reuters

Útočníka se podařilo identifikovat pomocí vzorků DNA. Turecký ministr vnitra Efkat Ala uvedl, že jde o muže narozeného v roce 1992, který pocházel z města Gaziantep na jihovýchodě země.

Identifikovaný atentátník byl na seznamu hledaných osob podezřelých z napojení na teroristické organizace. Úřady se ale domnívaly, že pobývá v Sýrii a pohřešuje se.

Turecké úřady po útoku zpřísnily bezpečnostní opatření, mimo jiné zakázaly v některých městech na dnešek plánované oslavy kurdského nového roku.

Lidé přinášeli rudé karafiáty a cedule na pěší zónu v ulici Istiklal, kde atentátník zaútočil | Foto: Reuters

Atentátník včera zaútočil na pěší zóně v ulici Istiklal poblíž Taksimského náměstí, která je lemována obchody mezinárodních značek a nákupními centry.

Kromě atentátníka zemřeli další čtyři lidé, konkrétně tři Izraelci a jeden Íránec. V nemocnicích zůstává podle ministerstva zdravotnictví dosud 15 zraněných lidí.

V Turecku šlo v poslední době už o několikátý teroristický útok. Naposledy v neděli 13. března při výbuchu bomby v metropoli Ankaře zemřelo 37 lidí.

V lednu se odpálil v evropské části Istanbulu atentátník, který patřil k teroristické organizaci Islámský stát. Zemřelo 12 lidí, všichni byli němečtí turisté.

Lidé přinášeli rudé karafiáty a cedule na pěší zónu v ulici Istiklal, kde atentátník zaútočil | Foto: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme