Z toho mužstva jde velká síla, věřil jsem, že vyhrajeme, přiznal po derby 'S' Ščasný

Fotbalisté Sparty znovu potěšili své fanoušky. Po postupu do čtvrtfinále Evropské ligy tentokrát v Synot lize díky fantastickému výkonu ve druhém poločase otočili skóre a ovládli derby pražských ‘S‘. Díky gólům Lafaty, Costy a Zahustela porazili sparťané Slavii 3:1. V utkání se přitom potýkali s několika problémy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Sparty oslavují vítězství po zápase 22. kola první fotbalové ligy proti Slavii

Hráči Sparty oslavují vítězství po zápase 22. kola první fotbalové ligy proti Slavii | Zdroj: ČTK

Sparta do derby nastoupila jen tři dny po zápase Evropské ligy proti Laziu Řím, v nohách tak měla náročný duel a navíc už od šesté minuty prohrávala po brance Milana Škody.

„Říkali jsme si, že to musíme hlavně hrát bez gólu a přišla první standardka a dostali jsme gól...,“ poznamenal David Lafata. „Opět jsme si to udělali složitější,“ doplnil Ondřej Zahustel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvou sté osmdesáté páté derby pražských S vyhráli fotbalisté Sparty. V utkání se přitom potýkali s několika problémy

A to ještě pro sparťany nebylo všechno. Ve dvacáté minutě se zranil stoper Mario Holek, a místo něj tak přišel Ondřej Mazuch, který po zranění z loňského února odehrál pouhé tři ligové minuty.

„Tak samozřejmě chvilku mi trvalo, než jsem se do toho dostal, pak jsem ale vyhrál jeden dva souboje a už to bylo v pohodě. Jsem za to rád, že mě hodili do vody a vlastně ještě v derby,“ přiznal.

Komplikací tedy nebylo málo, sparťané se ale se všemi popasovali a ukázali, jak jsou oproti minulým letům odolní. Vždyť výběr trenéra Zdeňka Ščasného zvítězil i v pátém jarním ligovém duelu, přestože ve třech z nich prohrával.

„Z toho mužstva jde velká síla, je to prostě vidět. Věřil jsem, že to vyhrajeme, že to otočíme,“ přiznal Ščasný.

Klíčovým momentem byla vyrovnávací branka Davida Lafaty v 56. minutě, na tom se shodly oba týmy.

„Bohužel jsme věděli, že když Sparta dá gól, že to bude asi hodně těžké, že budou na vlně. To se nám nemůže stát takovýto gól, z rohu a ještě po chybě. To vlastně rozhodlo ten zápas,“ říká Josef Hušbauer, ještě na podzim sparťan, teď už slávista.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme