Fotbalovou reprezentaci doplnili pro přípravné zápasy sparťané Brabec, Frýdek a Mareček

Česká fotbalová reprezentace je před nejbližšími přátelskými zápasy kompletní. Trenér Pavel Vrba donominoval pro utkání se Skotskem a ve Švédsku trojici sparťanů – záložníky Martina Frýdka a Lukáše Marečka a středního obránce Jakuba Brabce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba dovedl reprezentaci na Euro, poslední krok mu zkomplikoval herec

Pavel Vrba dovedl reprezentaci na Euro, poslední krok mu zkomplikoval herec | Zdroj: Reuters

Kouč národního týmu Pavel Vrba se rozhodl doplnit nominaci o trojici fotbalistů na základě jejich výkonů v zápasech za Spartu a v Evropské lize.

„Hlavní vliv na to měly evropské poháry, kde Sparta byla úspěšná a odehrála jak s Krasnodarem, tak teď s Laziem Řím velmi dobré utkání. Samozřejmě i nedělní utkání se Slavii podle mě odehráli velice dobře,“ vysvětlil.

Zatímco Frýdek už do reprezentace nahlédl loni na podzim v závěru úspěšné kvalifikace ME, ale start si zatím nepřipsal, Mareček s Brabcem jsou povoláni úplně poprvé v kariéře.

Všichni tři hráči ale mají bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentací. Frýdek a Brabec se společně představili na loňském ME do 21 v České republice, Mareček stejnou akci absolvoval už v roce 2011 v Dánsku, kde s českým týmem získal bronz.

„Naše nadcházející zápasy jsou posledními před nominací na závěrečnou přípravou na Euro a také poslední možností, kdy můžeme určité věci vyzkoušet. Také proto jsme se rozhodli nyní vzít výše jmenované hráče,“ dodal Vrba.

Proti Skotsku nastoupí čeští fotbalisté ve čtvrtek v Praze na Letné, ve Švédsku budou hrát příští týden v úterý.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme