Labe v Drážďanech je volné, českou nákladní loď se podařilo uvolnit

Loď Albis uvízlou na Labi v centru Drážďan už se podařilo vyprostit. Plavidlo blokovalo vodní cestu od minulého pondělí. Aby se loď mohla odtáhnout, musel se přeložit celý náklad osmi set tun soli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Drážďanech se podařilo uvolnit českou nákladní loď Albis, která týden blokovala dopravu na Labi

V Drážďanech se podařilo uvolnit českou nákladní loď Albis, která týden blokovala dopravu na Labi | Zdroj: ČTK

Vyprošťovací práce u Albertova mostu trvaly jen několik minut a pomohly při nich dva české tanky a český remorkér Beskydy.

Akci sledovaly stovky lidí a policie před při z bezpečnostních důvodů uzavřela přilehlé nábřeží i samotný Albertův most.

„Teď musíme zkontrolovat, jestli se do lodi někde nedostala voda. Jestli fungují motory, kormidla a jestli fungují kotvy a pak může pokračovat plavba za pomoci remorkéru Beskydy,“ řekl Českému rozhlasu šéf drážďanské plavební správy Karsten Wild.

A jak se hned po první kontrole ukázalo, vyproštěná loď je relativně v pořádku. Má jen drobné poškození nad hladinou ponoru, které plavbě do Česka nebrání. Tam pak plavidlo čeká podrobná technická prohlídka.

V Drážďanech se podařilo vyprostit českou nákladní loď | Foto: ČTK

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme