Jiří Prskavec začíná olympijskou sezonu s novou lodí, skateboard mu asi trenér zakáže

Jeden z nejsložitějších kvalifikačních klíčů na olympijské hry mají z Čechů vodní slalomáři. Je jich celkem pět, kteří mají formu, do Ria ale nakonec odletí jen jeden. Zatím nejlepší pozici má v nominačním boji mistr světa Jiří Prskavec, který si přípravu na olympijský závod zpestřuje i jízdou na skateboardu. Na ni si ale bude muset s přibývajícími týdny nechat zajít chuť.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec

Jiří Prskavec | Foto: Adam Kebrt

„Nevím, jestli budu moci na skejt, ale myslím, že mi to táta-trenér zakáže. Loni jsem na něm spadl a nemohl jsem pár dní trénovat. Tehdy z toho nebyl nadšený, bylo to před mistrovstvím světa. Takže to určitě budu mít zakázané, ale nějakou zábavnou aktivitu vymyslím. Třeba teď je Matějská…,“ říká Jiří Prskavec mladší.

Jeho otec a trenér je spíše konzervativní kouč a na výstřelky, jako je jízda na prkýnku se čtyřmi kolečky, se dívá s nelibostí. Ale úplně to nezakazuje, jen říká svému synovi a svěřenci, ať je na sebe opatrný a vezme si třeba nějaké chrániče.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mistr světa ve vodním slalomu Jiří Prskavec se chce dostat na OH s novou lodí. Přípravu si zpestřuje i jízdou na skateboardu

„Trenér by chtěl, aby nic ze mě nekoukalo, aby se i nemohlo nic stát. Ale normálně jsem chodil jen v trenkách a bez trička, abych se když tak pořádně podřel, na to holky letí,“ směje se Jiří Prskavec mladší.

„Tak já tomu nejsem úplně nakloněný, mám trochu obavu, aby si třeba nezlomili ruku nebo něco takového. Ale když jsem na ně koukal, zatím se nepouštějí do žádných větších akcí, takže zatím je to docel bezpečné,“ dodává Jiří Prskavec starší.

Z obou Prskavců je cítit v polovině března pohoda a spokojenost. A to jak s prozatímním průběhem přípravy, tak taky s novou lodí, která by měla pomoct 22letému závodníkovi dostat se na jeho první olympijské hry.

Největší výhodou nové lodi je to, že je lehká a nedá se rozpůlit, jako ta předchozí, do které pak začalo v přípravě v Austrálii téct.

„Tu jsem nevybíral já, vůbec se k tomu nebudu vyjadřovat,“ usmívá se Jiří Prskavec mladší. „Nová loď je lehčí, měla by být pevnější a je také hezčí,“ dodává vodní slalomář, kterého nejdůležitější závody směrem k Riu čekají v druhé polovině dubna.

 

Thanks VAJDA for this new beauty!!! #salto in extreme construction is simply awesome!!!Tak dobrou loď jsem snad nikdy...

Zveřejnil(a) Jiří Prskavec dne 20. březen 2016

„První dva jsou ve Veltrusech a týden na to jsou dva v Troji. Pak tři týdny na to je mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši na Slovensku,“ vyjmenovává Jiří Prskavec další akce, na kterých bude o olympiádu bojovat s reprezentačními kolegy Vavřincem Hradilkem, Vítem Přindišem, Ondřejem Tunkou a také Lubošem Hilgertem. Rivalita ale mezi nimi podle něj není.

„Jsme především všichni kamarádi. Myslím, že až budeme stát na startu těch nominací, možná se trošku vyhecujeme. Ale v tuto chvíli se každý soustředí sám na sebe, trénujeme na stejné slalomové dráze v Troji a žádná zášť, nebo že bychom se neměli rádi, tam není,“ dodává.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme