Petr Čech poosmé v kariéře ovládl anketu Fotbalista roku

Petr Čech se stal po roční odmlce opět vítězem ankety Fotbalista roku. Gólman londýnského Arsenalu se stal vítězem hlasování, které pořádá Fotbalová asociace ČR, už poosmé v kariéře. Na druhém místě se v anketě umístil útočník David Lafata před záložníkem Vladimírem Daridou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech s trofejí pro vítěze ankety (archivní foto)

Petr Čech s trofejí pro vítěze ankety (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Petr Čech sice v tuto chvíli laboruje se zraněním, ale jinak má za sebou vydařený rok. Brankářská jednička české reprezentace může být spokojena především s druhou polovinou roku 2015, kterou strávil už jako hráč Arsenalu, kam přestoupil z Chelsea.

S Arsenalem se mu hned na úvod aktuální sezony podařilo ovládnout anglický superpohár a na konci prosince pak Petr Čech překonal rekord v počtu vychytaných nul v Premier League. Kromě toho výrazně pomohl české reprezentaci k postupu na mistrovství Evropy.

Evropské úspěchy Sparty mě těší, říká kouč reprezentace Vrba

Číst článek

Druhým nejlepším českým fotbalistou uplynulého roku byl vyhlášen kapitán pražské Sparty David Lafata, který obhajoval loňský triumf. Lafatovi k pódiovému umístění pomohl vedle gólů v Evropské lize i fakt, že se stal vloni na jaře nejlepším kanonýrem české ligy.

Pomyslný bronz v tradiční anketě vybojoval hráč Herthy Berlín Vladimír Darida, jehož jméno je v posledních týdnech skloňováno i s možným přestupem do slavného Realu Madrid.

Vedle fotbalistů byly odměňovány i další osobnosti. Nejlepším koučem za rok 2015 byl vyhlášen podle předpokladů lodivod českého národního týmu Pavel Vrba, jenž na podzim s reprezentací oslavil postup na Euro. Hned na úvod večera pak cenu pro nejlepšího juniora obdržel 18letý Václav Černý z Ajaxu Amsterdam.

Novou kategorii pro nejlepší hráčku roku ovládla Kateřina Svitková ze Slavie, zatímco do Síně slávy byl uveden Pavel Nedvěd a tým mistrů Evropy z roku 1976.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme