Lyžování je náročnější i známější, ví Ester Ledecká. Chce dál kombinovat lyže a snowboard

Jednou si připne lyže, podruhé třeba snowboard, ale když se postaví na svah, patří Ester Ledecká na obojím ke světové špičce. Dnes do Prahy přivezla křišťálový glóbus za snowboardové úspěchy, ale přitom mluvila hlavně o tom, jak vstoupila do Světového poháru v alpském lyžování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Filip Jandourek

„Zajet si Světový pohár pro mě byl sen. Chtěla vidět tu atmosféru, chtěla jsem si zkusit ten samý kopec jako Lindsey Vonnová,“ vysvětlila Ester Ledecká, proč tak moc chtěla mezi lyžařky.

Na tiskové konferenci vedle ní stál křišťálový glóbus, který získala za své dovednosti na snowboardu, ale ona sama mluví většinu času o lyžích. Hned ve svém prvním závodě Světového poháru získala body a pocítila do té doby nevídaný zájem diváků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pocity z té současné i plány Ester Ledecké pro příští sezonu zjistil reportér ČRo reportér ČRo Martin Charvát

„Nedivím se tomu. Lyžování je asi náročnější a v alpských státech daleko známější. Když tam přijede takovýhle exot, najednou popularitu získá, aniž by chtěl,“ přemýšlí 20letá 'obojživelnice'.

Zatímco křišťálový glóbus vynesl Ledecké přibližně 900 tisíc korun, jeho majitelka v alpských disciplínách Lindsey Vonnová získala přibližně dvanáctkrát tolik.

Nejen popularitou je lyžování výše, ale přesto už teď může Ledecká říct, že se i v příští sezoně bude snažit dělit závody rovným dílem mezi obě soutěže.

 
Zveřejnil(a) Ester Ledecká dne 19. březen 2016

„Bude to záviset na tom, jak rozepíšou světové poháry. Pak to budeme kombinovat za pochodu. Vždycky je to tak, máme plán A nakonec skončíme na plánu Z a abecedu projedeme dvakrát dokolečka,“ tuší Ledecká o svých plánech.

Dvě disciplíny ale vyžadují více tréninku a bolest zad, která se závodnici před časem vrátila, může být i cenou za přílišné vypětí. „Nevím, proč se záda ozvala. Ale každá loď občas potřebuje zajet do doku. Ta moje asi chtěla odpočinout,“ říká Ester Ledecká.

I přes drobné zdravotní komplikace se nevzdává plánu závodit za dva roky na olympijských hrách na snowboardu i na lyžích.

 

Ester Ledecká má ještě hodně místa pro trofeje. Kombinovat oba sporty ji totiž hlavně baví.Lyžařka a snowboardistka...

Zveřejnil(a) ASC Dukla dne 22. březen 2016

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme