Francouzské úřady krátce evakuovaly letiště Toulouse-Blagnac

Francouzské letiště Toulouse-Blagnac na jihozápadě země, které bylo ráno z bezpečnostních důvodů evakuováno, je opět otevřeno. Letiště to oznámilo na twitteru s tím, že letecký provoz se postupně obnovuje, cestující ale musejí počítat se zpožděními. Přesná příčina vyklizení terminálu není jasná, spekuluje se nicméně o souvislostech s úterními atentáty v Bruselu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestující na letišti (ilustrační foto)

Cestující na letišti (ilustrační foto) | Foto: Robert Couse-Baker | Zdroj: licence Creative Commons Atribution-NonCommecial-NoDerivs 2.0 Generic

„Po bezpečnostní kontrole se vrací vše k normálu. Terminál je opět otevřen, letecký provoz se postupně obnovuje, očekávejte ale zpoždění,“ uvedla správa letiště.

Na twitteru se objevily fotografie a videa pořízená během evakuace, na kterých cestující postávají před hlavní budovou letiště v Toulouse. Na záběrech není patrná žádná panika. Evakuováni byli podle médií i lidé, kteří se odbavili a nastoupili na palubu letadel.

Na sociálních sítích se ihned objevily spekulace, zda mimořádné opatření může souviset s úterními teroristickými útoky na bruselském letišti Zaventem a v bruselském metru, při kterých zahynuly tři desítky lidí a ke kterým se přihlásil Islámský stát.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme