V San Jose už se připravují na play-off NHL. Máme ty nejvyšší cíle, vyhlašuje Hertl

Po výpadku v loňské sezoně si Žraloci ze San Jose s náskokem drží pozici zaručující postup do play-off. Vydatně k tomu pomáhá i Tomáš Hertl, kterému se daří od lednového zařazení do prvního útoku Shars. Spoluhráči Thorton a Pavelski mu pomohli k pětizápasové bodové sérii. Ta skončila až dnes v noci proti St. Louis.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl prožívá dobré období. V posledních osmi zápasech získal stejný počet bodů

Tomáš Hertl prožívá dobré období. V posledních osmi zápasech získal stejný počet bodů | Zdroj: Reuters

Dnes v noci skončila série pěti zápasů, ve kterých jste bodoval. Čtyři z nich Sharks vyhráli. Jak byste poslední zápasy okomentoval?

Byl jsem hrozně rád, že tam něco napadalo. Byla to asi moje nejdelší bodová série, co jsem kdy měl. Týmu se dařilo a hráli jsme dobře proti silným soupeřům. Ať to byl Washington, Boston nebo Rangers. To jsou soupeři, kteří budou hrát play-off. Obstáli jsme výborně, s celou sezonou zatím můžeme být spokojení.

Do prvního útoku Sharks jste se prosadil na přelomu roku a začalo se vám dařit.

Kdyby to takhle fungovalo, bylo by to super. Ale jsem rád, že druhá půlka sezony sedla nejen mně, ale i celému týmu. Všechno se otočilo a začalo to tam padat.

V tabulce Západní konference máte osmibodový náskok na nepostupovou pozici do vyřazovacích bojů. Už cítíte, že máte play-off jisté nebo je to blízko?

Moc se o tom nebavíme, ale bereme to tak. Už nám stačí jen asi jedna výhra, abychom byli v play-off. Tu už musíme udělat. Všichni jsme rádi, že se tam dostaneme po minulém nezdaru. Ale tím to pro nás nekončí. Chceme udělat nějaký úspěch.

Kam by se klub chtěl v play-off dostat? Po nepovedené loňské sezoně určitě přišlo vystřízlivění.

V San Jose se už dlouho chce jen to největší, nic jiného se nebere. I tým na to je a i proti dobrým soupeřům hrajeme vždy dobře, jen v play-off se vždy něco stalo. Hlavní ale bude začít postupně od prvního kola.

Je v Západní konferenci nějaký tým, který vám vyloženě svědčí? Koho byste si na první kolo přál?

Zatím to vypadá, že to bude Anaheim nebo Los Angeles. Zrovna s LA bilance v play-off není úplně nejlepší. Naposledy jsme vedli 3:0 a otočili to. Z těchto týmů se nedá vybírat podle toho, jak se proti nim dařilo v sezoně. Stát se může cokoli, na to musíme být připravení.

Do konce základní části vám zbývá 9 zápasů. O co v nich budete hrát?

Hrajeme i o umístění. Třeba na Anaheim ztrácíme bod, tak abychom začínali doma. A je to i příprava na play-off. Budeme se rozehrávat, musíme vypilovat všechny přesilovky a oslabení, abychom využili důležité momenty.

Severoamerická média si hodně všímají krize kanadských týmů. V Západní konferenci jsou čtyři kanadské týmy a jsou seřazeny na čtyřech posledních místech. Jaký na to máte názor?

Těžko říct. Když vidíte, jací hráči pochází z Kanady, je to kolébka hokeje, a teď tam kanadský tým není ani jeden. Je to divný. Ale NHL je hrozně těžká a vyrovnaná. Vždycky v sezoně na někoho musí vyjít, že se tam nedostane. Vyšlo to takhle, ale nedokážu to odůvodnit. Ale Kanadě se to určitě nebude líbit, do příštích let to určitě budou chtít otočit.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme