Policie chytila druhého podezřelého z vraždy bývalého šéfa podsvětí Běly

Kvůli vraždě jednoho z nejobávanějších šéfů českého podsvětí 90. let Antonína Běly zadrželi policisté dalšího muže. Už minulý týden kriminalisté obvinili za vraždu ve formě spolupachatelství bývalého Bělova bodyguarda Pavla Šrytra. Případ kriminalisté objasnili po 20 letech, krátce před promlčením.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pistole (ilustrační foto)

Pistole (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

„Byl zadržen druhý z podezřelých, kteří se měli dopustit trestného činu vraždy poškozeného Běly. Jedná se o 51letého muže,“ potvrdil státní zástupce Tomáš Milec. Soud bude zřejmě dnes rozhodovat o tom, jestli muže pošle do vazby.

První podezřelý z vraždy bývalého šéfa českého podsvětí Pavel Šrytr v minulosti pracoval jako bodyguard nejdříve pro Bělu, pak pro mafiánského bosse Františka Mrázka.

Antonína Bělu zabili najatí vrazi přímo u něj doma v Úvalech, a to 25 ranami ze samopalu. Už tehdy byli detektivové přesvědčeni, že za vraždou byl mafiánský boss František Mrázek. Běla se spolu s Mrázkem totiž rozhádali o majetek. Mrázek byl zavražděn o deset let později, vrah je ale dodnes neznámý.

Důkazy o tom, že vraždu Běly si objednal Mrázek, však tehdy policie neměla. Podezřívala však právě Pavla Šrytra, který nejdříve dělal ochranku Bělovi, pak právě Mrázkovi. Od Běly ale neodešel v dobrém. Šrytr už v minulosti jakoukoliv vinu odmítal, prý byl v době vraždy na Slovensku.

Případ František Mrázek | Foto: Český rozhlas

Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme