Belgické policii možná unikají hned dva teroristé, kteří zmizeli z letiště

Na teroristických útocích v Bruselu se možná přímo podílel další muž, o kterém policie zatím nevěděla. Tvrdí to francouzský deník Le Monde a belgická televize RTBF s odvoláním na zdroje z vyšetřování. Kamery prý ve stanici metra Maelbeek těsně před útokem zachytili podezřelého muže s velkým zavazadlem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozbitá okna bruselského letiště Zaventem

Rozbitá okna bruselského letiště Zaventem | Zdroj: Reuters

Podle médií mohl tento muž být dalším sebevražedným atentátníkem. Stejně tak je prý ale možné, že ještě před výbuchem zmizel. Proto po něm prý policie raději pátrá.

Vyšetřovatelé to zatím nepotvrdili. Zveřejnili pouze to, že pokračují v pátrání po muži, kterého kamery zachytily těsně před výbuchy na bruselském letišti.

„Totožnost tohoto muže je zatím neznámá,“ řekl federální prokurátor Frédéric van Leeuw. I tento muž podle vyšetřovací verze nechal na letišti tašku s výbušninami a zmizel.

Při úterních ranních atentátech na letišti a v metru v hlavním městě Belgie zemřelo 31 lidí. Dalších 300 bylo zraněno, z toho 150 je stále v nemocnicích, citovala belgická RTBF ministerstvo zdravotnictví. Ze 150 zraněných je pak 61 stále na jednotkách intenzivní péče. K útokům se přihlásil takzvaný Islámský stát.

ČRo, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme