Bruselské letiště je stále zavřené. Cestující z Charleroi čekají už na příjezdu kontroly

V Bruselu se jen pomalu vrací život do normálních kolejí, řada stanic metra není v provozu a až do soboty zůstává uzavřené mezinárodní letiště. Řada cestujících proto využívá okolních letišť, nejblíže Bruselu je to v Charleroi, odkud poletí dnes večer i cestující do Prahy. Pokud přijedete včas, na letišti je pak situace klidná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U příjezdu na letiště Charleroi v Belgii se tvoří dlouhé fronty

U příjezdu na letiště Charleroi v Belgii se tvoří dlouhé fronty | Foto: Jan Šmíd | Zdroj: Český rozhlas

Mladá paní s panikou v očích táhnoucí za sebou těžké zavazadlo říká, že jí sice radili, aby byla na letišti tři až čtyři hodiny před odletem, ale trochu to podcenila a teď spěchá.

Přehrát

00:00 / 00:00

U příjezdu na letiště Charleroi v Belgii se tvoří dlouhé fronty, na místo vyrazil zpravodaj ČRo Jan Šmíd

Vozidlo taxi ji vysadilo u policejní kontroly a odtud to má na letiště ještě tak půl druhého kilometru.

Od rána se před letištěm tvořily dlouhé kolony, protože policisté kontrolovali každý vůz směřující na parkoviště na letiště. Mnozí to nevydrželi, rozloučili se s těmi, kteří je na letiště přivezli a i s kufrem to vzali raději po svých.

V samotné odbavovací hale už panoval víceméně klid. „Fronty se tvořily jen před odbavením,“ říká pětadvacetiletá učitelka, která sice bydlí nedaleko, přesto vstávala už v pět hodin, aby byla na letišti včas.

Asi šedesátiletý muž z Bruselu mířil na jih Francie do Carcassonnu. Situaci na letišti nepovažuje za komplikovanou, vyjel včas, aby se vyhnul kolonám a teď má ještě možnosti si vypít kávu. Občas léta právě odsud a využívá i letů nízkonákladových společností. „Pokud nepodceníte příjezd, tak je všechno v klidu,“ dodává.

Letiště Charleroi | Foto: Český rozhlas

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme