Zápasy fotbalové Slavie se možná budou vysílat i v Číně, říká Tvrdík

Fotbaloví fanoušci v lidnaté Asii jsou zvyklí sledovat zápasy anglické Premier League nebo španělské Primera Division, ale hodně známá a sledovaná by tam mohla být i nejvyšší česká soutěž. Podle informací Českého rozhlasu to souvisí s očekávaným vstupem čínského sponzora do české ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Tvrdík

Jaroslav Tvrdík | Zdroj: ČTK

Číňané jsou známí svým, pro někoho až nekritickým obdivem k západnímu světu, zvlášť pokud jde o sport a v posledních měsících hlavně o fotbal. Bohatí sponzoři lákají pro tamní ligu Zlatana Ibrahimoviće a stále větší zájem mají také o Česko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápasy české fotbalové ligy se možná budou vysílat i v Číně, zjistil reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Fotbal tam teď prožívá neskutečný boom. A myslím si, že jsme pro ně výborná destinace, protože jsme ve středu Evropy. Navštěvují se prezidenti, vládní představitelé a všichni dneska vědí o Česku hodně. Jsou indicie, že sem půjdou schopné firmy se schopnými lidmi, kteří rozumí fotbalu,“ říká fotbalový trenér Miroslav Jirkal.

Tamní prostředí i zvyklosti velmi dobře zná, a tak by se vůbec nedivil, kdyby se potvrdily informace Českého rozhlasu, že čínský sponzor (jiný než ten, který podporuje Slavii) může koupit práva na vysílání nejvyšší české soutěže.

„Já budu nadšený, když to bude chtít někdo v Číně vysílat a zaplatí nám za to. Myslím, že v současné době není nic vyloučeno,“ řekl Českému rozhlasu šéf Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda. Že je ale o český fotbal v Číně velký zájem, zjistili za poměrně krátkou dobu svého partnerství s tamní CEFC i slávisté.

Pelta chce stadiony pro velké mezinárodní zápasy v pražském Edenu i v Brně

Číst článek

„Pro nás bylo důležité, že jsme v rámci přípravy hráli s Ťiang-su Su-ning,“ vypráví Jaroslav Tvrdík z managementu Slavie. 'Sešívaní' se totiž v zimní přípravě utkali i s předním čínským klubem a zájem vysílat tento zápas byl prý na jihovýchodě Asie velký.

„O ten zápas byl na čínském trhu velký zájem. V Číně se velmi úspěšně prodávají vysílací práva na fotbalové zápasy, samozřejmě především na ty z nejprestižnějších lig. Je tu ale už deklarovaný zájem a myslím, že se už brzy domluvíme na tom, že některé zápasy Slavie, možná i celého českého fotbalu, pokusně zařadíme do vysílání některých čínských televizí,“ mluvil už před časem Jaroslav Tvrdík o plánech, které jsou v těchto dnech zvlášť aktuální.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme