U Palmýry se dál bojuje, syrská armáda se město pokouší obklíčit

Syrské jednotky stále bojují s radikály z takzvaného Islámského státu na předměstí Palmýry. Vládním jednotkám se podařilo obsadit několik vesnic v okolí, město samotné ale stále drží teroristé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vládní vojáci hlídají cestu do Palmýry

Vládní vojáci hlídají cestu do Palmýry | Zdroj: ČTK

Podle agentury AP se syrští vojáci do Palmýry už dostali, museli se ale stáhnout zpět. Teď se bojuje o přístupy do Palmýry, syrská armáda dokončuje obklíčení.

Ruská média dnes potvrdila, že během včerejších bojů zahynul u Palmýry důstojník ruských speciálních sil, který naváděl ruské bombardéry na teroristické cíle.

Syrská armáda zahájila ofenzivu u Palmýry 7. března. Město je na seznamu světového dědictví UNESCO a leží v něm rozsáhlé archeologické naleziště. Islamisté v minulosti zničili dva významné chrámy, Belův a Baal-Šaminův.

Oáza Palmyra v syrské poušti je na seznamu světového dědictví UNESCO, ale když ji dobyla teroristická bojůvka Islámského státu, turistický magnet se změnil v měsíční krajinu | Foto: CC BY-SA 3.0 Bernard Gagnon

ČTK, Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme