Volejbalové Kladno potřetí zdolalo Karlovarsko a vynutilo si sedmý zápas

Ve čtvrtfinále play off volejbalové extraligy stále pokračuje série mezi Kladnem a Karlovarskem. Nejprve vyhráli dva zápasy Středočeši, pak se třikrát za sebou radovali hráči z lázeňského města a na stávajících 3:3 srovnalo Kladno včerejší výhrou 3:1 na sety na domácí palubovce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbal. Ilustrační foto

Volejbal. Ilustrační foto | Foto: David Kubíček

V parádní kulise zaplněné městské haly v Kladně se domácím podařilo oddálit konec sezóny. Rozhodující okamžik zápasu přitom přišel už v prvním setu. Za stavu 22:19 poslal míč do autu smečař Západočechů Donovan Džavoronok.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čtvrtfinálovou sérii mezi volejbalisty Kladna a Karlovarska rozhodne sedmý zápas

Hosté se zlobili na rozhodčího, že přehlédl teč soupeřova bloku. Jenže tak se soustředili na protesty, že ztratili koncentraci na hru a Kladno sérií šesti bodů v řadě první sadu vyhrálo 25:22

„My jsme v tom setu pokaždé asi třikrát vedli o tři body, ale pokaždé nás dotáhli. Nedá se ale říct, že bychom po prvním setu měli sklopit zbraně. Nepovedla se nám koncovka, zatímco Kladno bylo na vlně. Pak jsme se snažili bojovat, ale sráželi nás naše chyby. Kladno hrálo doma a v euforii, tak se jim to pak podařilo vše, na co sáhli,“ řekl libero Karlovarska Daniel Pfeffer.

Kladno tak dokázalo zvládnout psychicky náročný tlak možného konce sezóny a pohledem z tribuny si jeho hráči dokonce valnou část zápasu užívali.

„Na jednu stranu mám dojem, že jsme si část toho utkání užívali, ale na druhou stranu jsme v některých momentech nehráli dobře. Přesto jsme ale zvítězili, to jsem rád. Úplně čistě jsme ale tím utkáním neprošli, to rozhodně ne,“ hodnotil výkon svých svěřenců kriticky trenér Milan Fortuník.

O postupujícím tak rozhodne až sedmý duel série, který se hraje v neděli v Karlových Varech.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme