Slavit Velikonoční pondělí? Čeští kajakáři 'nemakají' jen v neděli

Pomlázky nepletou a vajíčka nebarví. Místo slavení Velikonoc raději vodní slalomáři Vavřinec Hradilek s Vítem Přindišem tvrdě trénují. To proto, aby se nominovali do národního týmu, v době letnic startovali na mistrovství Evropy a den dalšího křesťanského svátku Proměnění Páně strávili na olympijských hrách v Riu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Vavřinec Hradilek na kanálu v Praze Troji

Kajakář Vavřinec Hradilek na kanálu v Praze Troji | Foto: Vojtěch Man

„Pro mě jsou svátky Vánoce a Nový rok. Velikonoce jsem nikdy neprožíval. Samozřejmě nechci říct, že jsem je nikdy neslavil v podobě pomlázky. Na to určitě vzpomínám. Ale protože máme před závody, tak jezdíme,“ říká Vavřinec Hradilek.

S dalšími členy tréninkové skupiny Miloslava Říhy tak strávil na kanálech v pražské Troji a ve Veltrusech Zelený čtvrtek, Velký pátek, Bílou sobotu a stejné to bude i s Velikonočním pondělím.

„Jediný den v týdnu, kdy se nepracuje a nemaká, je pro nás neděle. To si fakt užívám celý den volna, udělám si něco dobrého k jídlu a odpočívám,“ usmívá se Hradilkův parťák a zároveň konkurent v kajakářské kategorii Vít Přindiš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kajakáři Vavřinec Hradilek a Vít Přindiš budou pracovat i o Velikonocích. Nelíbí se jim ale zima, s níž se musí v Česku po návratu z Austrálie vypořádat

A i když ani jeden z nich není žádným velkým přítelem Velikonoc, teď by uvítali, kdyby skutečně šlo o svátky jara. Zvlášť když si ještě před pár týdny užívali australské teploty kolem třiceti stupňů.

„Je zima. Už slibovali, že se oteplí, ale pořád to nepřichází. Od té doby, co jsme se vrátili z Austrálie, tak se trošku – nechci říct trápím – ale postupem času, když člověk tráví tři hodiny denně na vodě v pěti stupních a řekl bych pocitově občas i míň, tak je to těžký,“ podotýká Hradilek.

Oba přední čeští kajakáři to už také odnesli nachlazením. Naštěstí pouze lehkým. „Bolest v krku a nějaká rýma,“ hlásí Přindiš a Hradilek dodává: „Trošku jsem se nachladil hned ten první týden a nějak se to táhne. Naštěstí z toho ale nebyla horečka nebo něco takového, takže se držím. Mé klasické problémy krk, rameno a svaly jsou úplně v pohodě.“

Olympijský medailista a mistr světa Hradilek s vicemistrem Evropy Přindišem tak můžou vyhlížet poslední tři týdny tréninku před nominačními závody. V nich se rozhodne o trojici českých kajakářů pro evropský šampionát a Světové poháry a jediném vyvoleném pro olympijské hry.

„Nemá cenu být z toho nervózní a ve stresu tři týdny, dva týdny, ani týden před tím. Na závody se moc těším, a to je ta jediná emoce, která ve mně teď třímá,“ říká po jednom z velikonočních tréninků s pádlem v ruce a bez pomlázky Hradilek.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme