Ibrahimović jel místo na přípravu s Turky lovit medvědy do Rumunska

Čeští fotbalisté dorazili do Stockholmu, kde národní tým v úterý čeká poslední příprava před nominací na Euro. Paralelně dorazila do Švédska i uznávaná hvězda tamního i světového fotbalu. Ovšem Zlatan Ibrahimović nepřijel z Turecka, kde Švédové hráli ve čtvrtek. Útočník přiletěl z rumunských lesů, kam si odskočil na lov medvědů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatan Ibrahimović slaví gól proti Chelsea

Zlatan Ibrahimović slaví gól proti Chelsea | Zdroj: Reuters

Někdo relaxuje v posteli, jiný zajde na ryby, další okopává skalničky, ale nebyl by to útočník Paris Saint Germain, aby si nevymyslel něco speciálního.

Čtyřiatřicetiletý Švéd pomohl svému klubu do čtvrtfinále Ligy mistrů i vyhrát s velkým předstihem domácí ligu, pak zavolal svému kamarádovi z časů v Juventusu Adrianu Mutuovi a teď v reprezentační pauze – jak zaznamenala tamní média – za ním vyrazil do lesů centrálního Rumunska lovit medvědy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zatímco švédská fotbalová reprezentace hrála v Turecku, její útočník Zlatan Ibrahimović vyrazil lovit medvědy do Rumunska. Více Jan Kaliba

Švédové bez svého kanonýra, autora 11 gólů v deseti zápasech úspěšné kvalifikace, prohráli čtvrteční přípravu s Turky 1:2, ale podle trenéra bylo důležité, aby si Zlatan odpočinul.

Švédové potřebují, aby mu forma vydržela do červnového Eura. Jeho vytížení v klubu Erik Hamrén ovlivnit nemůže, a tak mu nabídl volno v reprezentačním termínu zápasu v Turecku.

V neděli navečer ale Ibrahimović nasedl do svého soukromého letadla znovu, vznesl se z rumunského města Targu Mures, přistál ve Stockholmu a v úterý večer už by měl místo lovecké kamizoly zase obléct žlutý dres a prohánět v něm české obránce.

Třeba Jakuba Brabce, který čeká na svou první reprezentační šanci mezi dospělými, a pokud ji v poslední přípravě před nominací na Euro dostane, může to být rovnou proti jednomu z nejobávanějších světových útočníků.

„Pro mě bude velký zážitek sledovat ho na vlastní oči, i kdyby z lavičky. Uvidíme, jak to trenér Vrba vymyslí, ale mám k němu určitě respekt a myslím si, že je v silách celého týmu, abychom ho ukočírovali,“ říká sparťanský stoper o švédském lovci medvědů.

Chlupaté šelmy teď Zlatan zase vymění za kořist fotbalovou a v úterý večer bude pálit na českou branku.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme