Kvitová možná brzy přijde o pozici české tenisové jedničky. Drží ji už 6 let

Tenistka Petra Kvitová zažívá nejméně povedenou čtvrtinu roku od doby, kdy je českou jedničkou, tedy od roku 2011. Právě o pozici nejlepší české hráčky může v dohledné době přijít.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na turnaji v Miami

Petra Kvitová na turnaji v Miami | Zdroj: Reuters

Pozice Petry Kvitové na žebříčku vypadá docela pevně - stále jasně nejlepší českou hráčkou a jedinou v TOP 10 WTA, kde je aktuálně sedmá.

Sezonní žebříček, který ukazuje současnou formu, ale ukazuje, že Kvitová je až 36. Je tak třetí za Barborou Strýcovou, která je zatím v této sezoně devátá a z Češek nejlepší, a Karolínou Plíškovou, která je osmnáctá.

Právě Plíšková se jeví jako největší konkurentka Petry Kvitové. Rozdíl mezi nimi je 1173 bodů, ale Kvitová má až do Roland Garros, tedy po celý zbytek poloviny sezony, obhajovat 1431 bodů, zatímco Plíšková jen 416.

Kvitová navíc i přes relativní úspěchy v Americe zaznamenala v sezoně jen šest výher, a to je nejméně od roku 2008, kdy byla poprvé ve světové stovce.

Před dvěma lety, kdy byla také nemocná jako letos, vyhrála devětkrát, loni jedenáctkrát a to ještě vynechala celou americkou tour.

Trápí se i Federer a Nadal

V aktuální sezoně se však trápí mnohem více favoritů. Pro většinu hráčů je nemožné udržet stálejší formu v sezoně, která bude bohatší o olympiádu.

Navíc se množí nemoci a zranění, potíže má Roger Federer i Rafael Nadal, a nepomáhá ani dopingová aféra Marie Šarapovové.

Mužskému tenisu chybí rivalita, protože kurtům jasně dominuje Novak Djoković, ženský tenis je naopak vyrovnaný a otevřený – velké turnaje opakovaně nevyhrává už ani Serena Williamsová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme