Největší strach mám z ranního vstávání, říká o konci basketbalové kariéry exreprezentant Čarnecký

Bývalý český basketbalový reprezentant Michal Čarnecký si otestoval, jaké to je hrát zápas ve volnějším tempu. Zkušenost z ligového Utkání hvězd se mu bude od nové sezóny hodit. Současná opora ústeckého klubu totiž za pár týdnů ukončí profesionální hráčskou kariéru a basketbal bude hrát už jenom pro radost v nižších soutěžích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústí nad Labem dnes hostilo Utkání hvězd české basketbalové ligy

Ústí nad Labem dnes hostilo Utkání hvězd české basketbalové ligy | Zdroj: ČTK

Po sezoně se chystáte ukončit kariéru. Hráče pro Utkání hvězd vybírali i fanoušci, kteří dali nejvíce hlasů vám. To pro vás musel být příjemný dárek na závěr, ne?

Samozřejmě. Bylo to pro mě hrozně příjemné zjištění. Prakticky jsem dostal nejvíce hlasů z celé ligy, ve které se pohybuje řada skvělých hráčů, takže můžu jenom poděkovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

S basketbalistou Michalem Čarneckým o jeho konci kariéry mluvil reportér ČRo David Kalvas

Kariéru končíte ve 30 letech. Člověk by si řekl, že v tomto věku by měl být sportovec na vrcholu…

Je pravda, že ta sinusoida by měla být nahoře, ale u mě už jde ta sinusoida dolů. Sešlo se dohromady víc věcí – jak zdravotní, tak rodinné. Teď jsem navíc dostal dobrou pracovní nabídku, která se nedá odmítnout, takže není důvod, proč bych měl kariéru na českých palubovkách ještě rok nebo dva protahovat. Radši půjdu domů za rodinou a budu pracovat.

Z čeho máte v souvislosti s koncem kariéry největší strach? Z toho, že se budete nudit, nebo že budete přibírat?

Z toho samozřejmě také, ale doufám, že se budu hlídat. Největší strach mám spíš z toho ranního vstávání, protože teď jsem zvyklý na jiný rytmus.

Na basketbalovém Utkání hvězd v Ústí se letos představí i hendikepovaní hráči

Číst článek

Dá se předpokládat, že budete hrát basketbal alespoň na nižší úrovni?

S basketem bych chtěl rozhodně pokračovat. Ale všechno bude záležet na tom, jak se dám zdravotně dohromady. Také záleží na tom, jak to bude s rodinou a hlavně s prací, které bude hodně. Do toho teď stavíme dům, takže o práci nebudu mít nouzi.

Basketbal by vám ale asi hodně chyběl, kdybyste ho opustil úplně, nemyslíte?

Určitě. Hraji ho od malička a celá moje rodina je basketbalová. Už teď je mi to líto, ale snažím se s tím srovnat. Vím, že mi v tomto pomůže manželka.

Utkání hvězd české basketbalové ligy se stal výběr 'Mazáků' | Foto: ČTK

Utkání hvězd české basketbalové ligy v Ústí nad Labem:

'Mazáci' - 'Mladé pušky' 153:113 (37:29, 71:57, 115:91)

Nejvíce bodů: Doaks 34, Hunt a Bosák po 20, Bakič 19, Blažek 15, Švrdlík 12, Stria a Nečas po 10 - Roseboro 18, Igrutinovič a Autrey po 13, Palyza 12, Randle 11, Hruban a Josipovič po 10. Nejužitečnější hráč: Doaks.

David Kalvas, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme