Sparta s Plzní si vůbec poprvé v extralize zahrají semifinále play-off

V extralize patří dlouhodobě k lepším týmům, ale vzájemné souboje v play-off se jim vyhýbají. Hokejisté Sparty a Plzně dnes začnou semifinále, ve kterém se v české extralize utkají poprvé. Je to teprve druhé setkání v play-off, před 18 lety to bylo ve čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Sparty Jaroslav Hlinka dal v pátém zápase čtvtfinále dvě branky

Kapitán Sparty Jaroslav Hlinka dal v pátém zápase čtvtfinále dvě branky | Zdroj: ČTK

V play-off v roce 1998 se hrálo ještě na tři zápasy. Smolný moment byl, když si gólman Plzně Dušan Salfický srazil puk letící ze středního pásma do vlastní branky pět sekund před koncem čtvrtého zápasu, plzeňská hala oněměla a Sparta nastartovala svůj obrat v sérii.

Tehdy u toho byl současný kapitán Pražanů Jaroslav Hlinka, kterému bylo jednadvacet. O 18 let později se nechce dívat do minulosti a ani ho po postupu moc nezajímala budoucnost, tedy soupeř pro semifinále.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Sparty a Plzně sice často postupují v extralize do play-off, jen minimálně se v něm potkávají. Dnes je čeká v Praze první extraligové semifinále. Více František Kuna

„Nevydržím u toho celý zápas, ale chvilkama jsem se koukal. Je to jedno. Jak Hradec, tak Plzeň mají výborné mužstvo, dokazovali to celou sezonu, hráli stabilně, takže uvidíme,“ říká kapitán Sparty Jaroslav Hlinka.

Západočeši musí být v pozoru, chytrý útočník dal v posledních dvou zápasech proti Zlínu pět gólů a i díky jeho hattricku si Sparta došla do semifinále po výhře v sérii 4:1.

Stejným poměrem šla dál i Plzeň. Na západě Čech se ale moc dobře ví, že ofenziva Olomouce nebyla ve čtvrtfinále tak nebezpečná jako parta z Prahy, která čeká Škodu už dnes. Před Spartou varuje Jakub Lev.

„Jsou hodně nebezpeční v útoku a myslím si, že jakoukoliv ztrátu umí potrestat gólem. Přesvědčili jsme se o tom v sezoně, takže musíme hrát koncentrovaně 60 minut a nedělat chyby,“ zdůrazňuje.

„Před sezonou nám nikdo nevěřil, my jsme si říkali, co bychom chtěli, po startu sezony se dařilo, takže cíle se zvedaly a proč si teď nezahrát finále, když je ta šance? Nekoukáme na to tak, že bychom měli splněno, prostě jdeme dál a chceme postoupit,“ dodává.

Semifinále mezi Spartou a Plzní začne v 17.50.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme