Hudební legenda Paul McCartney se vrací do ČR. V O2 areně zazpívá v červnu

Někdejší člen britské skupiny Beatles Paul McCartney se po dvanácti letech vrací do Prahy. V rámci turné One On One zahraje a zazpívá 16. června v O2 areně v Praze. Podle organizátorů nabídne nové písně i výběr klasických hitů. Oficiální prodej lístků začne v pátek 1. dubna v 10 hodin dopoledne, členové McCartneyho fanklubu si je budou moci zakoupit už zítra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paul McCartney

Paul McCartney | Foto: Oficiální stránky Paula McCartneyho

Paul McCartney na svých stránkách slibuje nezapomenutelnou show. Lasery, velkoplošné obrazovky, jevištní ohně, a to všechno viditelné z každého sedadla. Koncert představí průřez celou kariérou známého britského hudebníka. Ačkoli je playlist koncertu zatím neznámý, videopozvánka slibuje zážitek, jaký má člověk prý jen jednou za život.

Dvaasedmdesátiletý Paul McCartney je autorem nejhranější písně historie – Yesterday. Sám se dostal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejúspěšnější hudebník a skladatel v dějinách populární hudby. Prodal přes 100 milionů desek a v roce 2001 se stal prvním zpěvákem v popových dějinách, který vydělal více než miliardu dolarů. V Británii požívá rytířského titulu Sir, který mu propůjčila královna Alžběta II.

Nové koncertní turné One On One zahájí Paul McCartney 13. dubna v americké Kalifornii. Divákům podle organizátorů nabídne nové písně i desítky klasických skladeb mapujících umělcovu celou hudební kariéru.

McCartney hrál v Praze poprvé v roce 2004, kdy vystupoval v netradičním prostředí koncertního parku mezi budovami bývalé vysočanské Kolbenky. Tehdy sledovalo dvouapůlhodinové vystoupení kolem 50 tisíc platících diváků a další stovky lidí, kteří se utábořili přímo před vstupem do areálu.

Lístky na červnový koncert jdou do prodeje 1. dubna v 10.00, členové fanklubu budou moci vstupenky získat už o dva dny dříve. Ceny lístků se pohybují od 1690 do bezmála 4000 korun.

Členové Beatles po rozpadu kapely v roce 1970 | Foto: Český rozhlas

ČTK, Kristina Roháčková, Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme