Byli jsme hlavou v kabině, zoufal si po vysoké porážce trenér hokejové Sparty Jandač

Hokejisté Plzně vstoupili do semifinále play-off suverénně. V úvodním zápase zvítězili na Spartě 7:3. Možná se ani nemuselo hrát celých 60 minut, Západočeši totiž vyhráli první třetinu 3:0 a Sparta pak už kladla minimální odpor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost plzeňských hráčů po vstřeleném gólu v prvním semifinále hokejové Tipsport extraligy

Radost plzeňských hráčů po vstřeleném gólu v prvním semifinále hokejové Tipsport extraligy | Zdroj: ČTK

„Sám nevím, jakým způsobem jsme vstoupili do zápasu. Asi jsme byli ještě hlavou v kabině nebo kde. Prostě jsme nezačali dobře, nevím proč,“ lamentoval nad ztracenou první třetinou trenér Sparty Josef Jandač.

Ale otazníků musel řešit víc. Třeba - kdo neuhlídal volného Indráka, který otevřel skóre a kde byli obránci, když Johnson přidával góly na dva a tři nula těsně před brankovištěm.

Přehrát

00:00 / 00:00

Porhraná první třetina rozhodla o vítězství Plzně nad Spartou v prvním utkání semifinále hokejové extraligy

„Samozřejmě myslím, že rozhodla první třetina. Vedení 3:0 bylo pro vývoj zápasu rozhodující. Pak bylo důležité, že se Sparta nedostala na kontaktní gól. Když snížili, vždy jsme dokázali odskočit. Ve třetí části jsme to stáhli na tři útoky a napadalo nám to tam,“ liboval si Michal Straka, trenér Plzně.

Sparta se k obratu nadechovala dvakrát, nejprve ve druhé třetině, kdy snížil v přesilovce Hlinka. Jenže pak Spartu nepodržel golman, Taylor už byl v brance místo Pöpperleho a propustil ránu Lva i když ji viděl. Podle plzeňského Erika Hrni, zlomový moment zápasu.

„Když jsme dokázali dát gól hned po tom, co se trefila Sparta byl jeden z momentů, který nám přinesl klid na hokejky,“ doplnil Hrňa.

Pokud nechce jet Sparta do Plzně za stavu semifinále 0:2, musí dnes doma zvítězit. Hraje se v 18 hodin a 20 minut.

Stanislav Zbyněk, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme