Vrba čeká na návrat veteránů, Skalákovi uškodila malá herní praxe

Fotbalová reprezentace má za sebou přípravnou porážku 0:1 se Skoty, čerstvě také remízu 1:1 ve Švédsku. Trenér Pavel Vrba má naopak před sebou skoro dvouměsíční dumání, koho vlastně do Francie vzít. Síla českého týmu v těžké skupině ME bude záležet i na uzdravení klíčových hráčů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba | Foto: Filip Jandourek

„Určitě jsem byl spokojen s výkony některých hráčů nebo těch, kteří nemají hodně zátěže a zápas zvládli. Ale u těch, kteří nehrají, se projevilo, že forma není úplně optimální,“ řekl po zápase ve Stockholmu trenér Pavel Vrba.

Hráčem, který viditelně doplatil na menší vytíženost v novém klubu, byl Jiří Skalák. „Určitě jsme od něj čekali, že se bude v útočné fázi prosazovat víc,“ přiznal kouč reprezentace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavlu Vrbovi chybí tři veteráni. S Rosickým, Čechem a Plašilem by byla reprezentace na Euru zkušenější a silnější

Pavel Vrba ve dvou zápasech nasadil do základní sestavy dvacet různých fotbalistů a hned po remíze ve Stockholmu začal přemýšlet o tom, co si z posledních zážitků vezme pro utváření kádru na Euro.

„Budu čekat, co se bude dít se zdravotním stavem asi šesti hráčů, kteří v nominaci nebyli. Myslím, že pět z nich bude určitě v pořádku, u jednoho uvidíme. Jsou to hráči, se kterými do nominace počítáme,“ říká trenér. Nepřekvapí, že tím hráčem s nejistým zdravím je Tomáš Rosický.

Čechův konec ve fotbalové reprezentaci nemusí být tragédie, Vaclík ve Švédsku obstál

Číst článek

Mezi dalšími marody, které by Vrba ve Francii potřeboval, jsou i Petr Čech a Jaroslav Plašil. Důležití jsou už pro sebejistotu kolektivu - každému ze tří jmenovaných bude v době turnaje aspoň 34 let a všichni tři mají za sebou víc než deset let v národním týmu i elitních zahraničních soutěžích.

„Pláša, Čechíno i Rosa mají v Evropě hodně odehráno a zkušenost je znát. Vidíte to třeba na Zlatanovi, když dostane míč. Hra je o tréninku, ale v těžkých zápasech zkušenosti určitě pomáhají,“ vysvětluje březnový kapitán Tomáš Sivok, proč je tak důležité, aby do Francie odjeli s českým týmem tři veteráni.

 

Fotogalerie z přátelského utkání naší reprezentace ve Švédsku

Zveřejnil(a) Česká fotbalová reprezentace dne 30. březen 2016

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme