Musíme se postavit jeden za druhého, vysvětloval svou účast v bitce hokejista Sparty Miroslav Forman

Semifinálová série hokejové extraligy mezi Spartou a Plzní se stěhuje na západ Čech za vyrovnaného stavu 1:1. Pražané odčinili své zaváhání z prvního duelu a dokázali zvítězit 4:3. I poslední odehraný zápas měl všechny náležitosti, které k hokeji patří - hodně gólů, skvělé diváky a nechyběla ani bitka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský Ryan Hollweg a Miroslav Forman ze Sparty při bitce ve druhém semifinálovém zápase

Plzeňský Ryan Hollweg a Miroslav Forman ze Sparty při bitce ve druhém semifinálovém zápase | Zdroj: ČTK

„Za vítězství jsem moc rád. I když jsme měli pár mezírek v obraně, za stavu 4:0 bychom si celý zápas měli pohlídat lépe,“ okomentoval perně vybojovanou výhru 4:3 nad Plzní sparťanský obránce Michal Barinka.

Nezapomněl ovšem také přidat svůj pohled na scénku z konce druhé třetiny, kdy jeho spoluhráč Miroslav Forman absolvoval potyčku s plzeňským mistrem této divácky vděčné disciplíny, Ryanem Hollwegem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Semifinálový zápas mezi Spartou a Plzní nabídl vše, co divák od hokeje očekává - góly, napětí i potyčku

„Míra to zvládnul parádně. Klobouk dolů před ním. Pustil se do bitky po hodně dlouhém střídání, smekám,“ doplnil Barinka.

Postavit se takovému bitkaři, jakým je Hollweg, to chce dávku odvahy. Miroslavu Formanovi dal Američan popud nečistou hrou.

„Myslím, že na Pecháčka tam byl krosček. My se musíme všichni semknout a zastat se jeden druhého. Z toho vzešla ta bitka,“ vysvětloval Forman.

Ale i hráči, kteří se k potěše tribun poperou, dovedou se třeba hned cestou na trestnou lavici poplácat na usmířenou. Právě tohle Ryan Hollweg předvedl.

Plzeň dotahovala, Sparta ale udržela náskok a vyrovnala hokejové semifinále

Číst článek

„On je férový hráč. Hraje tvrdě a dohrává souboje, ale není zákeřný,“ prohlásil o Hollwegovi jeho včerejší bitkařský protivník.V praxi to bývá tak, že oživení v podobě ruční výměny názorů vyzkouší tým, který prohrává a chce rozjetého soupeře vykolejit.

„Vím, že se tohle dělá. Ale i když jsme vedli, z něčeho podobného nemůžu uhnout. Navíc si nemyslím, že by je to nějak nakoplo,“ dodal na závěr Forman.

Až na to, že Miroslav Forman musel vzápětí sledovat z trestné lavice, jak Sparta dostává v početní převaze gól. Nakonec ale Pražané dokázali srovnat stav semifinálové série na 1:1. Aleš Procházka, Radiožurnál.

Aleš Procházka, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme