Plzeňský hokejista Kudroč byl propuštěn z nemocnice, příčinou kolapsu byla viróza

Plzeňský hokejista Kristián Kudroč je mimo ohrožení života. Obránce Indiánů zkolaboval během středečního semifinále mezi pražskou Spartou a plzeňskými Indiány. Ještě před převozem do nemocnice se ale probral a se všemi komunikoval. Pravděpodobnou příčinou kolapsu byla viróza. Už dnes se Kristián Kudroč dostal do domácího ošetřování, přesto si v letošním play-off už ale nezahraje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristián Kudroč

Kristián Kudroč | Foto: HC Škoda Plzeň

„První domněnka byla, že to byla přechozená viróza, drobný zánět na srdci a vyčerpání. Souhrn okolností přispěl k tomu, že se stalo to, co se stalo,“ říká masér a fyzioterapeut plzeňských hokejistů Jaromír Liška.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o stavu Kristiána Kudroče zjistil na tréninku Indiánů reportér ČRo Jan Markup

K nepříjemnému momentu došlo ve včerejším druhém semifinálovém utkání na ledě Sparty. Obránce HC Škoda Plzeň Kristián Kudroč zkolaboval při odchodu do šaten a musel být po rychlém ošetření převezen do fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Přechozená viróza a následný kolaps postihl před několika lety třebíčského Lukáše Slámu, který byl tehdy v ohrožení života. To ale v případě plzeňského beka nehrozilo. „Měl tu nejlepší možnou péči, doktoři byli okamžitě na místě,“ dodává masér.

Vyšetření v pražské nemocnici vyloučila akutní ohrožení a obránce byl propuštěn do domácího ošetřování. „Vždycky záleží na tom, co vám hráč řekne. Když vám neřekne, že je nemocný, na někom to nepoznáte,“ vysvětluje Jaromír Liška.

Indiáni dnes po druhém semifinále normálně trénovali, ale o tom, co se stalo ve včerejším zápase, mluvit nechtějí. Plzeň včerejší zápas prohrála 3:4, když se jí v závěru nepovedlo dotáhnout čtyřgólový náskok Sparty.

Musíme se postavit jeden za druhého, vysvětloval svou účast v bitce hokejista Sparty Miroslav Forman

Číst článek

Kudroč nehrál už velkou část druhé třetiny. Trenéři si všimli, že se mu na ledě příliš nedaří. „Nezdál se nám. Řekli jsme si, že ho sundáme. Asi od páté minuty druhé třetiny nehrál,“ řekl trenér Michal Straka.

V roce 2014 prodělal slovenský obránce, který má ve sbírce i stříbro z MS, kolaps způsobený těžkým otřesem mozku. Toto zranění jej donutilo vynechat téměř rok. Angažmá v Plzni je jeho prvním od zranění během působení v Omsku.

Jan Markup, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme