V Česku padaly teplotní rekordy. Jarní počasí bude i o víkendu a příští týden

Dnes odpoledne se teploty na jihu a východě republiky přehouply přes 20 stupňů Celsia a na některých stanicích padaly rekordy. Jarní počasí bude s výjimkou prvního dubnového dne pokračovat i nadále. Na začátku příštího týdne by se teplota mohla vyšplhat až na 24 stupňů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaro, kočičky, apríl (ilustrační foto)

Jaro, kočičky, apríl (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Dnes bylo teplo především na jihu Čech i Moravy. V Českých Budějovicích v Rožnově naměřili 23,7 stupňů Celsia. Počasí tak překonalo rekord z roku 1989, kdy teploměry ukazovaly 22,6 stupňů.

Rekord ze stejného roku padl i v Byňově, kde bylo přes 23 stupňů. V Dyjákovicích naměřili 22,3.

Zítra teploty klesnou o zhruba 10 až 12 stupňů, a to na maximálně 6 až 11. Pouze na jihovýchodě bude kolem 15 stupňů. Ochlazení se moc neprojeví na severu Čech, kde dnes bylo okolo 10 stupňů.

Především Čechy navíc čeká velká oblačnost, místy s deštěm a přeháňkami. Na severu v polohách zhruba nad 800 metrů se mohou objevovat i sněhové vločky. Během dne ale budou srážky ustávat, oblačnost ubývat a navečer může být i jasná nebo skoro jasná obloha.

O víkendu má být jasno až polojasno. Denní teploty se v sobotu budou pohybovat mezi 12 až 16 stupni a v neděli mezi 15 až 19 stupni Celsia.

Teplo vydrží i do příštího týdne. V pondělí má být maximálně kolem 20 stupňů, v úterý až 24. Koncem týdne se má nepatrně ochladit, a to na 14 až 19 stupňů. Přibyde i oblačnost. Přeháňky se ale vyskytnou spíše místy.

Hanka Shánělová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme