Berbr nebude mít na komisi vliv, říká nový šéf rozhodčích Miroslav Tulinger

Komisi rozhodčích Fotbalové asociace už nevládne žena. Dagmar Damková z funkce odstoupila a její místo zaujal dosavadní místopředseda Miroslav Tulinger. Ten ale pomoci od Damkové hodlá i nadále využívat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový šéf komise rozhodčích Miroslav Tulinger

Nový šéf komise rozhodčích Miroslav Tulinger | Foto: Pavel Jiřík st.

„Dagmar Damková se bude věnovat spojení na mezinárodní scénu. Je nadále členkou Komise rozhodčích UEFA. Tohle spojení budeme rádi využívat a budeme jí vděční za impulzy ze zahraničí,“ říká Miroslav Tulinger.

Nový šéf komise rozhodčích nechce ze dne na den přijít o vše, co Dagmar Damková za pět let v čele komise rozhodčích získala, a čeho si váží stejně jako předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miroslav Tulinger chce v pozici šéfa komise rozhodčích navázat na práci Dagmar Damkové

„Je na místě poděkovat Dáše Damkové za obrovský kus práce, který zde po pět let odváděla. Vždy se mi s ní výborně spolupracovalo, její přínos v rámci mezinárodních struktur pro naši asociaci i pro výkonnostní růst špičkových českých rozhodčí je absolutně neocenitelný,“ vyjádřil se Pelta pro svazový web.

Lesk dosažených úspěchů Damkové ale na podzim bledl. Její bývalí kolegové v čele s Liborem Kovaříkem totiž naznačili, že skrze ni se snaží ovlivnit dění mezi rozhodčími její životní partner a zároveň místopředseda asociace Roman Berbr.

Damková končí v komisi rozhodčích, chce se věnovat práci pro FIFA a UEFA

Číst článek

„Neustále spojujete, že když dva lidi spolu žijí, tak Roman Berbr ovládá její činy. Tak to určitě nebylo. Pokud jde o mě, nemám s panem Berbrem žádný vztah toho typu, že by měl mít na komisi rozhodčích vliv,“ řekl novinářům Tulinger.

„Každý funkcionář, co je ve fotbalovém svazu, má nějaké své kompetence. Nemám pocit, že by byli lidé, kteří by ty kompetence překračovali,“ prohlašuje Miroslav Tulinger, který bude od přespříštího kola nově obsazovat sudí na profesionální zápasy.

Například už za dva týdny oznámí, koho ze svých podřízených pošle na duel Sparty s Plzní.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme