Liberec úspěšně vstoupil do semifinále. První zápas s Boleslaví rozhodl v přesilovce

Hokejisté Liberce vstoupili úspěšně do semifinálové série hokejové extraligy proti Mladé Boleslavi. V souboji týmů, jejichž stadiony dělí 50 kilometrů, zvítězili Bílí Tygři 4:3. Šest ze sedmii gólů padlo v přesilovkách, domácím výrazně pomohla dvojnásobná výhoda deset minut před koncem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na gól Mladé Boleslavi okamžitě odpověděl Michal Bulíř

Na gól Mladé Boleslavi okamžitě odpověděl Michal Bulíř | Zdroj: ČTK

Mladoboleslavští Bruslaři dokázali ve svém historicky prvním extraligovém semifinálovém zápase hlídat Bílé Tygry celou první třetinu a byli to oni, kdo udeřil jako první. Ve 22. minutě se Richard Jarůšek dostal během přesilové hry k dorážce a vstřelil první gól série.

Odpověď na sebe nechala čekat pouhých 72 sekund. Vzápětí totiž dostali výhodu přesilové hry i domácí. Michal Bulíř si najel přesně doprostřed pravého kruhu a překonal Davida Ritticha.

Do vedení se vítězný tým základní části mohl dostat o 4 minuty později, Mojžíšova střela se ale otřela o tyčku. Boleslavský Jarůšek zase ztroskotal na Betonu brankáře Lašáka.

Klíčový gól vstřelil v čase 38:39 Jan Výtisk. Jeho nepříliš tvrdou střelu od modré čáry Rittich přes klubko hráčů neviděl. Mohl pouze pokrčit rameny poté, co za ním vypadla ze sítě.

Naději na zvrat přinesl začátek poslední desetiminutovky. Mladá Boleslav se dostala pod velký tlak, když byl na 4 minuty za krvavé zranění vyloučen Dominik Pacovský a za zdržování hry ho následoval Radan Lenc.

Přesilovku pěti proti třem využil ranou z mezikruží Michal Birner. Stihl to ještě před koncem první části trestu Pacovského, a tak pokračovala jejich dvojnásobná výhoda. Tu využil po 29 sekundách Branko Radivojevič.

Středočeši ještě dvě a půl minuty snížili, když Trončinského přihrávku využil v přesilovce Klepiš. V závěru dostali i oni výhodu dvojnásobné přesilovky a Pacovský snížil na rozdíl jediného gólu. Během zbývajících osmi vteřin se jim ale vyrovnat nepodařilo.

Po vítězství 4:3 se Liberec v semifinálové sérii ujal vedení 1:0. Druhý zápas je na programu zítra. Úvodní buly je na programu deset minut před půl šestou večer.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 23. Bulíř (Šimek, Radivojevič), 39. Výtisk (Lakatoš), 52. Birner (Radivojevič), 53. Radivojevič (Birner) - 22. Jarůšek (Stříteský, L. Pabiška), 58. Klepiš (Trončinský), 60. Pacovský (Klimenta, Urban). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:3. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme