Pražský půlmaraton se blíží. Pro bezpečnost jsme udělali maximum, hlásí pořadatelé

Už zítra se zaplní ulice Prahy běžci z celého světa, aby si nejen zasoutěžili, ale také se proběhli krásným městem v rámci 18. ročníku Pražského půlmaratonu. Sportovní událost takového rozsahu s sebou ale v dnešní době nese také jistá bezpečnostní rizika.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Doběh Pražského půlmaratónu 2013

Doběh Pražského půlmaratónu 2013 | Foto: Filip Jandourek

„Bezpečností situace ve světě, potažmo v Evropě, je bohužel taková, jaká je, takže je bezpečnost všech závodníků i diváků podél trati naší jednoznačnou prioritou. V rámci možností se snažíme, aby byl závod z tohoto hlediska maximálně zabezpečen,“ ubezpečuje za organizátory Jana Moberly a její kolega Tomáš Mirovský dodává, že mají z čeho vycházet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bezpečností opatření jsou letos natavena ještě o něco přísněji, ale koordinuje to Policie České republiky, říká organizátor Pražského půlmaratonu Tomáš Mirovský

Už před třemi lety totiž pár dní po teroristickém útoku při maratonu v Bostonu - právě oni pořádali ten méně známý v Praze. A podobná opatření chystají i pro letošní ročník Sportisimo 1/2 Maratonu Praha.

„Bezpečností opatření jsou letos nastavena ještě o něco přísněji, ale koordinuje to Policie České republiky a my po domluvě nebudeme upřesňovat, o jaká bezpečnostní opatření je jedná,“ vysvětluje Tomáš Mirovský.

Na tradiční dopravní uzavírky v ulicích centra Prahy už jsou její obyvatelé celkem zvyklí - opět budou po celé trase závodu lokality s omezením parkování, postupně během závodu přibydou také úplné uzavírky takřka dvaceti pražských ulic a křižovatek. Oproti loňsku ale trať dozná ve své první třetině drobných změn.

„Vynecháváme část, která vedla do Nuslí. Je to hlavně z důvodu bezpečnosti, protože na Albertově se potkávalo velké množství běžců,“ říká Tomáš Mirovský.

Mapu i úplný seznam omezení a uzavírek naleznete na internetových stránkách runczech.com nebo se aktuálně můžete informovat telefonicky na čísle speciální linky k tomuto účelu zřízené - stačí vytočit 800 165 102. Poslední letošní novinkou je posunutí startu závodu.

Zůstává sice na náměstí Jana Palacha, ale organizátoři se rozhodli změnit čas - místo v poledne budou totiž běžci vybíhat už v 10 hodin.

Pražský půlmaraton 2016 | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Jakub Kanta, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme