V seniorském věku si lidé plní cestovatelské sny

1. duben 2016
Dobré odpoledne

V poradně Českého rozhlasu Region jsme přivítali Jarmilu Vítů z cestovní agentury V2travel. Zaměřili jsme se na dovolené pro seniory. Zájezdy a i další doplňkové služby pro cestovatele starší 55 let nabízí už většina cestovních kanceláří. Na své si tak přijdou i lidé ve vyšším věku, které by jinak už dovolená ani nelákala.

„Řekla bych, že klienti v seniorském věku si plní své cestovatelské sny. Není výjimkou, že se vydávají na náročné a exotické dovolené, pokud jim zdraví dovolí. Jinak jsou oblíbené lázeňské pobyty v Čechách, na Slovensku a v Maďarských termálních oblastech,“ říká Vítů. Oblíbené jsou i dovolené u moře. K nejoblíbenějším seniorským destinacím patří Chorvatsko a Itálie.

Pro seniory jsou výhodné zájezdy mimo sezónu

U seniorů jsou taky velmi populární poznávací zájezdy. Cestovní kanceláři jim navíc nabízí termíny mimo sezónu, kdy jsou příznivější ceny a ve většině lokalit je taky mírnější počasí. Lidé ve vyšším věku se tak nemusí obávat nesnesitelných veder, která zejména ve městech jsou nepříjemná i mladším cestovatelům.

Senioři mohou jet na dovolenou i sami

Starší lidé, kteří už nemají s kým cestovat, se často obávají jet na dovolenou sami. Na zájezdech určených pro seniory většinou cestuje takových lidí víc, takže se nemusí obávat samoty. „Některé cestovní kanceláře nabízí nakoupení jednolůžkového pokoje bez příplatku,“ doplňuje Vítů.

U leteckých zájezdů je možné využít svoz až na letiště

V případě leteckých zájezdů je možné využít přepravu na letiště. Cestovní kanceláři organizují autobusový svoz. Na Vysočině je autobus obvykle přistaven na čerpací stanici poblíž dálničního přivaděče. Odtud seniory autobus dopraví až na letiště a po dovolené znovu zpět. Lidem ve vyšším věku tak odpadá stres z neznámého prostředí a složitější orientace v okolí letiště.

Spustit audio