Liberci i napodruhé proti Boleslavi vyšel závěr. Provází nás to celý rok, těší kouče Pešána

Hokejisté Liberce potvrdili obrovskou herní pohodu. I ve druhém utkání semifinále extraligového play-off totiž porazili Mladou Boleslav, tentokrát 5:2. Už poněkolikáté v těchto vyřazovacích bojích ale o výhře rozhodli až ve třetí třetině. V té jsou Bílí Tygři k nezastavení - tímhle stylem vyřadili ve čtvrtfinále Chomutov, a teď klíčovými trefami v závěrečných částech hry trápí dalšího soupeře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberec včera podruhé v sérii zdolal Mladou Bolesalv

Liberec včera podruhé v sérii zdolal Mladou Bolesalv | Zdroj: ČTK

V letošním play-off jako by Liberečtí vystupovali podle časté filmové osnovy - dlouho dramatické duely jsou nakonec pro jejich příznivce podívanou s dobrým koncem. Když už je v závěru skutečně potřeba, Bílí Tygři prostě nasází dva, tři góly, utečou soupeři a zvítězí. Zase a znovu to předvedli včera v semifinálovém duelu číslo dvě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Druhý zápas semifinálové série mezi Libercem a Mladou Boleslaví včera sledoval reportér ČRo David Nyč

„Třetí třetina rozhodla, ale je to věc, která nás provází celou sezonu. Máme dobré třetí třetiny a myslím si, že nás zdobí trpělivá hra, za což jsme po zásluze odměněni tím, že zápas v závěru překlopíme na naší stranu,“ řekl po zápase kouč vítězů.

Ano, liberecký trenér Filip Pešán správně mluví o trpělivosti. Vždyť se i tentokrát schylovalo k dramatu, jenže to jeho svěřenci i tentokrát odmítli, během 150 vteřin hry se trefili Radivojevič, Bakoš, Krenželok, a bylo rozhodnuto. Přitom se těsně před touhle gólovou smrští sami jen tak tak ubránili ve vlastním oslabení.

Bílí Tygři vyhráli i druhý zápas semifinále. Boleslav porazili 5:2

Číst článek

„Svolal nás Filip (trenér Pešán, pozn. red.) s tím, že se od tohoto oslabení odrazíme. Předpověděl to výborně, protože jsme pak z protiútoku hned dali gól na 3:2, a to je položilo. Myslím, že je to hlavně tím, že jsme od kondičního trenéra výborně natrénovaní a že nám dává celý rok zabrat v posilovně. To pak v těch třetích třetinách prodáváme,“ nabízí obránce Radim Šimek důvod skvěle zvládnutých třetích třetin.

Jak silná je schopnost Liberece v závěru rozhodovat zápasy, tedy po Chomutově pociťují i Mladoboleslavští, včetně jejich trenéra Mariana Jelínka.

„Oba dva zápasy měly určité zlomové okamžiky, které bohužel zvládl lépe soupeř. Rozhodlo posledních šest, sedm minut. Takový je ale hokej,“ prohlásil Marian Jelínek.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme