Messi může v El Clásicu vstřelit svůj 500. gól. Důležitější je ale vítězství, tvrdí kouč Barcelony

499 gólů nastřílel Lionel Messi za profesionální kluby a dnes večer může přidat ten pětistý. Barcelona přivítá na svém stadionu Real Madrid a o to sladší by pro Messiho mohlo být pokořit tuto hranici. Zvláště, když po třech sezónách není pod tlakem, že by Barcelona mohla porážkou v El Clásicu přijít o titul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Barcelony Luis Enrique

Kouč Barcelony Luis Enrique | Zdroj: Reuters

„Očekáváme typický zápas s Realem Madrid. Budou vysoko napadat, ve středu hřiště tvrdě bojovat o míč, zatímco my se budeme snažit držet míč a zůstat co nejvíce ve vysoko napadajícím rozestavení,“ prohlásil před nadcházením šlágrem trenér Barcelony Luis Enrique.

Přehrát

00:00 / 00:00

Očekáváme typický zápas s Realem Madridm, říká před El Clásicem kouč Barcelony Enrique

Enrique má v tomto ohledu hodně zkušeností, jako fotbalista hrál v 90. letech El Clásico za oba kluby. Zároveň se na tiskové konferenci v dobré náladě usmíval.

Jeho Barcelona totiž vede ligu o 9 bodů před Atlétikem Madrid, zatímco Realu patří až třetí místo. A protože ve zbylých 7 zápasech ligy po El Clásicu Katalánce čekají jen týmy z dolní poloviny tabulky, jen těžko na titul nedosáhou. Barcelona navíc na podzim vyhrála na hřišti Realu 4:0.

„Uvidíme, jaký to bude zápas. Naše taktika je zřejmá a ani tentokrát od ní neustoupíme. S podzimním duelem bych to nesrovnával a tehdejší výsledek na naší hře teď těžko něco změní - i proto půjdeme do zápasu od první minutě velmi důrazně," tvrdí před svou trenérskou premiérou v El Clásicu kouč Realu Zinédine Zidane.

Vzpomínky důležitější než výhra. Barcelona během nadcházejícího El Clásica uctí legendu

Číst článek

Proti jeho klubu stojí všechny předpoklady, a třebaže se Realu dařilo v posledních vzájemných zápasech uhlídat Messiho, může tentokrát přihlížet jeho pětistému gólu.

„To číslo je jak z jiného světa. Spousta hráčů, jako třeba já, by nedala tolik gólů, ani kdyby do toho počítala tréninky. Ale jak řekl i on sám, důležitější než jeho gól je vítězství," připomíná Enrique, že i přes bodový rozdíl mezi oběma týmy z El Clásica rozhodně nezmizela prestiž. Vždyť i podle výsledku tohoto zápasu budou v obou velkoklubech posuzovat úspěšnost celé sezóny.


Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme