Teploty na začátku dubna vystoupají až nad 20 stupňů, pak přijde déšť a ochladí se

Příznivé počasí z prvních dubnových dnů by mělo vydržet ještě nejméně do poloviny příštího týdne. Vyplývá to z dnes zveřejněných předpovědí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Do středy by nejvyšší teploty měly opakovaně stoupat až nad 20 stupňů Celsia. Ke konci příštího týdne se však ochladí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V letních měsících dochází k tvorbě vitaminu D především díky působení slunečního záření na naši pokožku. Problém nastává v zimním období, kdy je tvorba vitaminu D touto cestou poměrně komplikovaná

V letních měsících dochází k tvorbě vitaminu D především díky působení slunečního záření na naši pokožku. Problém nastává v zimním období, kdy je tvorba vitaminu D touto cestou poměrně komplikovaná | Foto: Jiří Čondl

V neděli by mělo být jasno až polojasno s nejvyššími teplotami mezi 16 a 22 stupni Celsia. Na jihozápadě Čech to pak může být až 22 stupňů.

Slunečná a teplá by měla být i první polovina příštího týdne, kdy by teploty mohly vystoupat až k 24 stupňům. To bude až do středy, pak přijde počasí s přeháňkami a bouřkami a ochladí se.

„Od středy bude počasí nad střední Evropou ovlivňovat zvlněná studená fronta a za ní k nám později pronikne studený vzduch od severozápadu,“ píší meteorologové v týdenní předpovědi na svém webu.

Ve čtvrtek se budou nejvyšší teploty pohybovat okolo 15 stupňů, o víkendu pak ČHMÚ předpokládá, že budou ještě nižší. Na horách může i sněžit.

„V neděli (10. dubna, pozn. red.) by pak měly srážky ustávat a částečně by měla i ubývat oblačnost,“ říká meteorolog Štefan Hanžák.

Co se týká výhledu do konce měsíce, první dva dubnové týdny by jako celek měly být teplotně nadprůměrné, další dva pak kolem dlouhodobého průměru. Větší srážky meteorologové předpokládají především na začátku a na konci měsíce.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme