V Paříži se za mimořádných bezpečnostních opatření poběží jubilejní ročník maratonu

Francouzská metropole se chystá na jubilejní ročník pařížského maratonu. Jen jednou v minulosti museli organizátoři tento populární běh zrušit, o podobném kroku ale letos navzdory hrozbě teroristického útoku neuvažovali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

araton v Paříži provázejí přísná bezpečnostní opatření (ilustrační foto)

araton v Paříži provázejí přísná bezpečnostní opatření (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Závod začne před devátou hodinou ranní, poslední běžci by měli k Vítěznému oblouku dorazit mezi čtvrtou a pátou hodinou odpolední.

Na bezpečnost běžců a diváků budou dohlížet stovky policistů jak uniformovaných, tak v civilu. Všichni, kteří chtějí sledovat závod podél tratě, musejí počítat s tím, že police bude kontrolovat jejich totožnost.

Zvláštní pozornost hodlají policisté věnovat různým batohům i příručním taškám.

Mezi účastníky maratonu je řada běžců ze zámoří a poběží i účastníci bostonského maratonu, který poznamenal útok atentátníka.

Maraton startuje na Champs Elysees a běžci se dostanou až na úplný východ Paříže, do lesíka Vincennes, kde budou otáčet. Cíle je na avenue Foch, kousek od Vítězného oblouku.

Pražský půlmaraton ovládl Keňan Wanjiru. Mezi ženami kralovala v rekordu Jepchumbaová

Číst článek

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme