V Náhorním Karabachu se dál střílí, Baku i Jerevan přiznávají mrtvé

Střety mezi ázerbájdžánskými a arménskými vojáky u Náhorního Karabachu prý pokračovaly i v noci. Dnes dopoledne sice Ázerbájdžán ohlásil jednostranné zastavení palby, ale podle Arménů pokračují ázerbájdžánská vojska v ostřelování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snímek z televizního vysílání ukazuje následky střelby mezi arménskými a ázerbájdžánskými silami v separatistické oblasti Náhorního Karabachu.

Snímek z televizního vysílání ukazuje následky střelby mezi arménskými a ázerbájdžánskými silami v separatistické oblasti Náhorního Karabachu. | Zdroj: ČTK

Z rozpoutání bojů se od včerejška obviňují Baku i Jerevan. Podle arménského prezidenta v bojích zemřelo 18 vojáků. Ázerbájdžánské ministerstvo obrany přiznalo ztrátu 12 mužů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Arménie podle některých zdrojů přesouvá do Náhorního Karabachu těžkou vojenskou techniku, informuje zpravodaj ČRo Martin Dorazín

Současné boje jsou označovány za nejvážnější od roku 1994, kdy bylo uzavřeno příměří.

Velvyslanec Ázerbájdžánu v Moskvě Bulbul Ogly prohlásil, že pokusy řešit problém Náhorního Karabachu mírovým způsobem se táhnou už 22 let a k ničemu doteď nevedly.

Ázerbájdžán je připraven řešit to i vojensky, jestliže se mírové prostředky vyčerpají, uvedl velvyslanec a znovu vyzval Arménii, aby stáhla své vojáky z Karabachu.

Jerevan podle tamních médií přesunul do Náhorního Karabachu raketově-dělostřeleckou brigádu.

K ukončení palby už obě strany vyzvalo Rusko, ale i Spojené státy a Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme