Fotbalová Plzeň využila kolapsu Sparty. Ještě nás čeká dlouhá cesta, ví záložník Viktorie Daniel Kolář

Šestnáctkrát v řadě Sparta v lize porazila tým Slovácka. Tentokrát ale v obměněné sestavě neuspěla a porážkou 0:2 pomohla v boji o mistrovský titul vedoucí Plzni. Západočeši jsou tak po výhře 2:0 nad Jihlavou v čele tabulky o 9 bodů právě před Pražany, kteří mají jeden zápas k dobru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Plzně Daniel Kolář v souboji se Šulkem z Jihlavy v zápase 23. kola fotbalové Synot ligy

Záložník Plzně Daniel Kolář v souboji se Šulkem z Jihlavy v zápase 23. kola fotbalové Synot ligy | Zdroj: ČTK

„Samozřejmě jsme věděli, jak Sparta hraje. O to víc jsme byli motivováni, abychom ten zápas zvládli,“ popsal náladu v plzeňské šatně záložník Daniel Kolář.

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný postrádal proti Slovácku zraněného brankáře Bičíka i další marody Holka, Zahustela či Váchu. Navíc nehrál kvůli trestu Frýdek. Záložník Ladislav Krejčí však v absenci několika spoluhráčů hlavní problém neviděl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová Sparta zaváhala na Slovácku. Toho využila Viktoria Plzeň a výhrou proti Jihlavě nakročila k zisku mistrovského titulu

„Nebudeme se vymlouvat na sestavu. V týmu je nás dvacet a měli bychom být schopni jeden druhého zastoupit. To se nám dnes bohužel nepodařilo,“ neskrýval zklamání Krejčí.

Sparta byla na jaře dosud suverénní, ale právě tahle porážka ji v konečném účtování může mrzet. Pražané nemají cestu k titulu ve svých rukou.

„Komplikace to samozřejmě je. Ale já věřím, že to Plzeň také neuhraje bez porážky. Asi bych byl velký snílek, kdybych si myslel, že celé jaro neprohrajeme. Takhle to ve fotbale nefunguje,“ věří obránce Jakub Brabec, že také Viktoria ve zbývajícím programu může klopýtnout.

Včerejší dárek od letenských v podobě zaváhání v Uherském Hradišti pochopitelně obhájci titulu uvítali. Daniel Kolář sice zahodil proti Jihlavě penaltu, předtím ale svým sedmdesátým ligovým gólem v kariéře ale pomohl navýšit náskok Viktorie v tabulce.

„Jsme rádi, že máme takový náskok. Ale pořád není konec a ve hře je hodně bodů. Bereme to pozitivně, ale víme, že nás čeká ještě hodně dlouhá cesta,“ myslí si plzeňský záložník Daniel Kolář.

Vladislav Janouškovec, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme