Valachová chce pro kraje 35 milionů na boj proti šikaně a změnit přístup inspekce

Na boj se šikanou na školách by letos kraje mohly dostat 35 milionů korun. V televizi Prima to řekla ministryně školství Kateřina Valachová z ČSSD. Reaguje tak mimo jiné i na kauzu šikanované učitelky pražské průmyslové školy Na Třebešíně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Valachová

Kateřina Valachová | Foto: Filip Jandourek

Podle Valachové by se na šikanu měla víc zaměřit i Česká školní inspekce.

„Česká školní inspekce musí změnit přístup v tom, že zatím se soustředila na takové formální naplnění písemných plánů prevence. A tam se dočtete, jak je to všechno dobře zpracováno.“

„Takže je důležité v rámci inspekce věnovat pozornost skutečnému naladění všech aktérů a zjistit, jestli opravdu také to, co je to napsané na papíru, reálně ve škole probíhá,“ míní ministryně.

Aby zlepšila situaci na školách ohledně šikany, chce Valachová zvýšit komunikaci mezi školami a orgány sociálněprávní ochrany dětí. Sejde se kvůli tomu s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou (ČSSD), a to v týdnu od 11. dubna.

Valachová také požaduje, aby učitelé patřili do seznamu chráněných osob. Návrh chce předložit v řádu několika měsíců.

Kauza šikana na škole Na Třebešíně | Foto: Český rozhlas

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme