V mladoboleslavské výhni dominovali hokejisté Liberce. Bylo to jako v sauně, říká obránce Šimek

Hokejisté Liberce míří do extraligového finále. Mladou Boleslav porazili 3:0 a stejným poměrem vládnou také semifinálové sérii. Středočechy v pondělním duelu prakticky k ničemu nepustili. Navíc se daleko lépe než domácí vypořádali s podmínkami, v jakých se zápas hrál. V hale totiž vystoupal teploměr až na šestadvacet stupňů Celsia.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberečtí hokejisté včera porazili Mladou Boleslav a míří do finále extraligy

Liberečtí hokejisté včera porazili Mladou Boleslav a míří do finále extraligy | Zdroj: ČTK

„Musím, říct, že to nebylo nic příjemného. Už ráno při rozbruslení jsem si říkal, že to tady bude večer jako v sauně a hodně náročné. Musím ale říct, že když člověk vede, tak to tolik nevnímá a užívá si to,“ uvedl po zápase liberecký obránce Radim Šimek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Včerejší semifinálové utkání mezi Mladou Boleslaví a Libercem sledoval reportér ČRo Pavel Petr

Bílí Tygři skutečně s nepříjemným vedrem neměli sebemenší problém. Od začátku zápasu hru ovládli a Středočechy prakticky k ničemu nepustili.

„V kabině i na ledě bylo teplo, takže jsem to samozřejmě cítil, ale je to play-off, takže se na to každý nějak připravuje. Snažím se to nevnímat a spíš se soustředit na zápas, takže jestli je teplo, nebo zima, tak je to asi jedno. To, jestli je led měkký, nebo tvrdý, neřeším. Kdyby člověk nad takovými věcmi přemýšlel, tak se ani nemůže soustředit na hokej. Všichni máme stejné podmínky,“ pokračoval útočník libereckého mužstva Petr Vampola.

Hokejisté Liberce porazili Boleslav i napotřetí a od finále je dělí už jen jedna výhra

Číst článek

Větší horko stoprocentně muselo být domácím, a to nejen kvůli vysoké teplotě v hale. Hosté jim totiž v úvodu zápasu pořádně zatopili – poprvé se totiž trefili už po 54 sekundách.

„Když dostanete gól takto ze začátku, ještě od tak zkušeného mužstva, jako jsou oni, tak si to pak nějakým způsobem pohlídali. Také jsme měli pár šancí, ale oni mají prostě smrtící přesilovky, které jim navíc nabízíme docela často,“ řekl po utkání mladoboleslavský Martin Látal.

Horko bude hráčům Bruslařského klubu i při dnešním čtvrtém semifinálovém zápase, který začíná v 17.20. Pokud při své historicky nejúspěšnější sezoně chtějí vítězi základní části ještě situaci zkomplikovat, musí před domácím publikem zvítězit.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme