Jihočeská univerzita mění pravidla vjezdu do areálu kampusu ve Čtyřech Dvorech

Dopravní zmatky, chodníky plné aut a rozježděné trávníky, to všechno vedlo vedení Jihočeské univerzity k zavedení dopravních změn v areálu kampusu ve Čtyřech Dvorech. Někteří studenti se ovšem bouří.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkoviště

Parkoviště | Foto: Martin Dušek

V posledních letech je dopravní situace kolem kolejí a menzy už neúnosná. Mnoho aut tam parkuje na chodnících nebo na travnatých plochách. Je to tam i dost nepřehledné, proto vedení univerzity přistoupilo k omezení.

Některé ulice budou už jen jednosměrné. Dopravní značky mají zakázat parkování na chodnících a na travnatých plochách kolem cest. Na parkoviště uvnitř kampusu, to znamená například u akademické knihovny před filosofickou fakultou nebo na parkoviště u menzy, budou mít vjezd povolený jen držitelé zaměstnaneckých karet.

Pro studenty zůstane přístupné parkoviště u vědecko-technologického parku, kde je 150 míst. Studenti tím nadšení nejsou, v debatách na sociální síti Facebook se již objevují negativní ohlasy.

Studentům vadí například složité parkování, že někdy musí zaparkovat poměrně daleko a pak jít třeba 15 minut pěšky. Někteří si stěžují, že tím ztrácejí cenný čas, který by mohli využít jinak.

Všechny dopravní změny v kampusu mají začít platit v květnu, až stavební firmy dokončí opravu parkoviště u menzy.

Mária Pfeiferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme