Jihočeská univerzita mění pravidla vjezdu do areálu kampusu ve Čtyřech Dvorech

Dopravní zmatky, chodníky plné aut a rozježděné trávníky, to všechno vedlo vedení Jihočeské univerzity k zavedení dopravních změn v areálu kampusu ve Čtyřech Dvorech. Někteří studenti se ovšem bouří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkoviště

Parkoviště | Foto: Martin Dušek

V posledních letech je dopravní situace kolem kolejí a menzy už neúnosná. Mnoho aut tam parkuje na chodnících nebo na travnatých plochách. Je to tam i dost nepřehledné, proto vedení univerzity přistoupilo k omezení.

Některé ulice budou už jen jednosměrné. Dopravní značky mají zakázat parkování na chodnících a na travnatých plochách kolem cest. Na parkoviště uvnitř kampusu, to znamená například u akademické knihovny před filosofickou fakultou nebo na parkoviště u menzy, budou mít vjezd povolený jen držitelé zaměstnaneckých karet.

Pro studenty zůstane přístupné parkoviště u vědecko-technologického parku, kde je 150 míst. Studenti tím nadšení nejsou, v debatách na sociální síti Facebook se již objevují negativní ohlasy.

Studentům vadí například složité parkování, že někdy musí zaparkovat poměrně daleko a pak jít třeba 15 minut pěšky. Někteří si stěžují, že tím ztrácejí cenný čas, který by mohli využít jinak.

Všechny dopravní změny v kampusu mají začít platit v květnu, až stavební firmy dokončí opravu parkoviště u menzy.

Mária Pfeiferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme