V LM se po dvou letech opět utkají Barcelona a Atlético. Naposledy se radoval celek z Madridu

Fotbalisté Barcelony mají vždy ty největší cíle. Loni ovládli španělskou nejvyšší soutěž i prestižní Ligu mistrů. V ní pro katalánský klub startují nyní čtvrtfinálové boje. Katalánci nastoupí v úvodním zápase čtvrtfinále proti Atléticu Madrid, na které ale nemají nejlepší vzpomínky, zatímco Benfica Lisabon v dalším dnešním zápase vyzve Bayern Mnichov na jeho půdě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atlético Madrid se dnes v rámci Ligy mistrů utká s Barcelonou

Atlético Madrid se dnes v rámci Ligy mistrů utká s Barcelonou | Zdroj: Reuters

Barcelona nevzpomíná na poslední souboj s Atléticem v Champions League nejlépe, protože když se tyto dva týmy potkaly naposledy ve vyřazovací části Ligy mistrů - před dvěma roky shodou okolností také ve čtvrtfinále - tak Barcelona vypadla.

Stejné bylo i pořadí zápasu, úvodní se hrál také na Nou Campu a Atlético si odvezlo remízu 1:1, a stejný výsledek by mu určitě vyhovoval i letos. Jenže Barcelona má za sebou velice úspěšné období, které skončilo až teď o víkendu ligovou porážkou s velkým rivalem - Realem Madrid.

Katalánský velkoklub tak prohrál soutěžní utkání po 39 zápasech. Barcelonský defenzivní hráč Gerard Pique si ale nemyslí, že by to mohlo mít na aktuální zápas Ligy mistrů nějaký vliv.

„I když jsme předtím neprohráli 39 zápasů v řadě, tak se to ve sportu občas stane. Nepotřebujeme povzbudit emočně nebo fyzicky. Tým je kondičně velice dobře připravený, což jsme dokázali v minulých měsících. Teď máme jedinečnou možnost hrát velký zápas a nastavit laťku hodně vysoko,“ říká před dnešním výkopem Piqué.

Ve druhém dnešním zápase vyzve Benfica vítěze z roku 2013 Bayern

Pokud bude chtít Benfica favorizovaný německý celek zaskočit, musí ukázat nadstandardní výkon.

Bayern je totiž jedním z nejlepších týmů posledních let - v roce 2013 Ligu mistrů vyhrál, pak vypadl dvakrát až v semifinále, přičemž Benfica takových výsledků nedosáhla. Mnichov navíc svou sílu ukázal i v osmifinále, kde sice nebyl daleko od vypadnutí, Juventus Turín ale nakonec doslova udolal.

Teď ho čeká zase trochu jiný styl fotbalu a trenér Bayernu Pep Guardiola rozhodně Benficu nepodceňuje, i když ví, že jeho tým nastoupí do zápasu jako favorit.

„Tady v Mnichově, ať už dopadne los jakkoliv, tak jste favoritem vždy. Hrajete s Juventusem, který hrál vloni finále Ligy mistrů, a jste favoritem. Teď tady Juventus vedl 2:0 po poločase a lidé si uvědomili, že jsou tihle kluci dobří. A to je pozdě si tohle uvědomit. Navíc víme, co se nám stalo minulý rok s Portem, když jsme prohráli 1:3, takže vím, jak dobrý je portugalský fotbal,“ tvrdí kouč Bayernu Pep Guardiola.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme