Znovu padaly teplotní rekordy, v Karviné bylo více než 27 stupňů

Na většině stanicích v Česku opět padaly teplotní rekordy. Nejtepleji bylo v Karviné, kde teploměr ukázal 27,3 stupně Celsia. Podle meteorologů hlásí teplotní rekordy pro dnešní den celkem devět z deseti stanic, které měří déle než 30 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

opalování

opalování | Foto: stock exchange

Po 17. hodině byl nový rekord pro dnešní den zaznamenán na 131 ze 142 stanic, které měří déle než 30 let.

„Dneska je to výjimečný den, kdy jsou rekordy skoro na všech stanicích překonané," řekla pracovnice ČHMÚ ze stanice v pražských Komořanech.

Nejvyšší teplotu dnes meteorologové zaznamenali v Karviné. Maximum 27,3 stupně překonalo dosavadní rekord 20,7 stupně z roku 2005. V Karviné se ale měří jen 25 let.

Ze stanic s dobou měření nad třicet let bylo nejtepleji v Ostravě-Porubě. Dnešních 27,1 stupně Celsia převýšilo dosud nejvyšší teplotu 23,6 stupně z roku 1985.

Padl i rekord v pražském Klementinu, kde se teploty měří od roku 1775. Nový rekordní údaj pro dnešní den 23,3 stupně Celsia překonal 22,8 stupně z roku 1961.

Zítra by nás už ale měla čekat změna. Přes den má být zataženo až oblačno, místy, zejména v Čechách, občasný déšť nebo přeháňky. Během odpoledne od západu ubývání srážek i oblačnosti. Nejvyšší teploty 14 až 18 °C, na západě kolem 12 °C, v 1000 m na horách kolem 7 °C.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme