Britští labouristé chtějí vyšetřit spojení Cameronovy rodiny s Panama Papers

Britští opoziční labouristé žádají kvůli kauze Panama Papers nezávislé vyšetřování. Chtějí zjistit, jestli britští jednotlivci a firmy neporušili zákon. Labouristy zajímá, jak v daňových rájích podnikala rodina premiéra a předsedy Konzervativní strany Davida Camerona.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Unijní referendum přináší pnutí do Konzervativní strany Davida Camerona

Unijní referendum přináší pnutí do Konzervativní strany Davida Camerona | Zdroj: Reuters

Předseda Labour Party Jeremy Corbyn by si představoval nezávislé vyšetřování všech Britů, kteří vyvedli peníze ze Spojeného království s cílem vyhnout se placení daní. Corbyn pro BBC uvedl, že by se měl personálně posílit britský daňový úřad, aby se ten mohl skandálu patřičně věnovat.

Uniklé dokumenty prokázaly, že zesnulý otec Davida Camerona prostřednictvím panamské firmy Mossack Fonseca docílil toho, že jeho investiční fond neplatil ve Spojeném království daně.

Úřad premiéra v Downing Street odmítl odpovědět na otázku, zda jsou soukromé finanční prostředky Cameronovy rodiny částečně uloženy v karibských daňových rájích.

Podle bývalého nejvyššího státního zástupce Dominika Grieva premiér Cameron žádný podíl v takzvaných offshoreových společnostech nevlastní.

Únik informací o fungování firem v daňových rájích | Foto: ČTK

Jiří Hošek, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme