Suárez otočil zápas Barcelony s Atléticem, Bayern dal gól Benfice už v úvodu

Oba úvodní čtvrtfinálové zápasy fotbalové Ligy mistrů skončily vítězstvím domácích celků. Ale zatímco Barcelona musela zápas s madridskými rivaly z Atlética otáčet ve druhém poločase, za Bayern rozhodl už ve druhé minutě Arturo Vidal o vítězství 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luis Suárez dal oba góly Barcelony

Luis Suárez dal oba góly Barcelony | Zdroj: Reuters

Kladným i záporným hrdinou prvního poločasu zápasu Barcelony s Atléticem Madrid byl útočník madridského týmu Fernando Torres. Ve 25. minutě si naběhl na přihrávku Kokeho mezi stopery, prostřelil ter Stegena mezi nohama a otevřel skóre zápasu.

V následujících 11 minutách se ale dopustil dvou tvrdých a hloupých faulů na vlastní polovině. Za oba dostal žlutou kartu a ve 36. minutě musel nedobrovolně do kabin.

Barcelona hrála v této sezoně s Atléticem třetí utkání a potřetí prohrávala. Stejně jako v předcházejících dvou případech se jí povedlo skóre otočit.

Vytrvalý tlak katalánského týmu zúročil ve druhém poločase Luis Suárez. Po hodině hry měl trošku štěstí, kdy usměrnil do branky střelu Jordiho Alby, v 74. minutě si naběhl na Alvesův centr a přesnou hlavičkou získal domácím vedení.

I třetí duel skončil výhrou Barcelony 2:1. Domácí vyhráli v Lize mistrů už jedenáctý zápas za sebou.

Rozhodnutí druhého čtvrtfinálového zápasu mezi Bayernem a Benficou přišlo už po minutě, když si na Bernatův centr naskočil na malém vápně defenzivní záložník Arturo Vidal a k levé tyči branky skóroval.

Souboj německého mistra s portugalským měli i v dalším průběhu pod kontrolou hráči bavorského velkoklubu. Lewandowski, Müller i Ribéry ale ztroskotali na portugalském brankáři Edersonovi. Příležitosti hostů k vyrovnání zase spálil Konstantinos Mitroglu.

Po svém 150. soutěžním utkání na lavičce Bayernu se Josep Guardiola radoval ze 114. vítězství, byť jeho svěřenci vyhráli pouze jednobrankovým rozdílem. Obě odvety, které se hrají za dva týdny, zůstávají otevřené.

Úvodní čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
FC Barcelona - Atlético Madrid 2:1 (0:1)
Branky: 63. a 74. Suárez - 25. F. Torres. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Busquets, Suárez, Mascherano - F. Torres, Koke, Filipe Luís, Griezmann, Lucas, Oblak, Fernández. ČK: 35. F. Torres. Diváci: 88.534.

Bayern Mnichov - Benfica Lisabon 1:0 (1:0)
Branka: 2. Vidal. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Ribéry, Bernat - Jonas, Lindelöf. Diváci: 70.000.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme