Real prohrál čtvrtfinálový zápas LM ve Wolfsburgu, Citizens remizovali v Paříži

Fotbalisté Wolfsburgu si při svém prvním čtvrtfinálovém zápase Ligy mistrů vytvořili výbornou pozici pro další postup, když doma porazili Real Madrid 2:0. Souboj mezi Paris Saint Germain a Manchesterem City skončil nerozhodně 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wolfsburg se raduje, Real je po prvním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů na kolenou

Wolfsburg se raduje, Real je po prvním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů na kolenou | Zdroj: Reuters

Real Madrid si výrazně zkomplikoval cestu za 11. titulem v Lize mistrů, když na hřišti čtvrtfinálového nováčka z Wolfsburgu prohrál 0:2.

První branku inkasoval „bílý balet“ z penalty po Casemirově faulu už v 18. minutě. Trefil se Rodríguez a byl vůbec prvním, kdo v prestižní soutěži překonal brankáře Realu Keylora Navase. Neprůstřelnost Kostaričana trvala 738 minut. O chvíli později ho navíc překonal také Maximilian Arnold.

I ve druhém poločase měl Real častěji míč v držení a pokoušel se o kombinaci. Narážel ale na výborně organizovanou zelenobílou obranu podporovanou 26 tisíci nadšenými fanoušci. Vítězství Wolfsburgu mohl ještě zvýraznit Schürrle, ale pálil mimo.

Bez ohledu na neproměněnou šanci slaví 8. tým Bundesligy historickou výhru 2:0, kterou během odvetného zápasu může přetavit v postup do semifinále.

Smolařem zápasu Paris Saint Germain s Manchesterem City byla dlouho domácí hvězda Zlatan Ibrahimović. Švéd hned ve 14 minutě nedal penaltu a spálil i další dvě velké šance. Špatnou produktivitu francouzského mistra potrestal Kevin De Bruyne precizně zakončeným rychlým protiútokem.

Vedení ale vydrželo hostům v Parku princů pouhé dvě minuty. Pak Ibrahimović využil laxní rozehrávku Fernanda, strčil nohu do jeho malé domů a míč se odrazil do sítě.

Ve druhém poločase se Pařížané dostali do vedení. Těsně pře uplynutím hodiny hry dorazil Di Mariův rohový kop do Hartovy branky Adrien Rabiot. Citizens ale v 72. minutě využil chyby obránce Auriera a Fernandinho se protlačil k vyrovnání na konečných 2:2.

O postupujících týmech rozhodnou odvety hrané za 14. V případě PSG a Manchesteru stojí na straně anglického týmu statistika. Pokud v prvních zápasech vyřazovací části evropských soutěží skončil první zápas 2:2, v téměř 80 procentech případů se v odvetě radovali domácí.

Úvodní čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Wolfsburg - Real Madrid 2:0 (2:0)
Branky: 18. Rodríguez z pen., 25. Arnold. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Cariolato (všichni It.). ŽK: Vieirinha, Benaglio, Arnold, Gustavo - Bale. Diváci: 26.400.

Paris St. Germain - Manchester City 2:2 (1:1)
Branky: 41. Ibrahimovic, 59. Rabiot - 38. De Bruyne, 72. Fernandinho. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Luiz, Matuidi - Clichy, Fernando, Navas, Mangala. Diváci: 47.228.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme